Improvisjasjonskunstnerne The Brazz Brothers, Brazz Bros som de er kjent som, kommer fra Langevåg på øya Sula utenfor Ålesund og med en trommis fra Sykkulven. Sammen med Tahiti- festivalens egen festivalgeneral viste de Tahiti hvordan det skal svinge.

Brødre

Gruppa består av brødrene Jarle, Jan Magne og Helge Førde på trompet, flygelhorn og trombone, brødrene Runar og Stein Erik Tafjord på waldhorn og tuba, Kenneth Ekornes på trommer. Og de er kjent for sin musikkglede og improvisasjonskunst, noe de viste til det fulle på Tahitiscenen i kveld.

Gruppa har turnert i inn- og utland og har i de siste årene spilt sammen med alt fra afrikanske stammehøvdinger til trompetlegenden Lester Bowie og danske Povl Dissing.

Storform

Frode Alnæs var også i storform i kveld og lekte seg med The Brazz Brothers. Alnæs er i en klasse for seg når det kommer til elgitar og det er utrolig gøy å se han på scenen igjen.

Internasjonale

Musikken The Brazz Brothers spiller spenner fra New Orleans jazz, som det er umulig å stå stille til, via afrikanske rytmer til folkemusikk fra Vågå.

Selv om historien til The Brazz Brothers starter i Langevåg Skulekorps, har de blitt internasjonalt kjent. Jarle og Helge Førde og Stein Erik Tafjord har vært med i legendariske Ytre Suløens Jass- ensemble og opptrådte i 1976 på Jazz & Heritage Festival i New Orleans som første norske jazzband. Det sier seg selv at det er stort.

Og stort var det også på Tahiti i kveld.