Frode Alnæs er Tahitifestivalens grunnlegger. Fra den spede begynnelse på Dødeladen, har festivalen vokst seg stor og sterk og tatt i bruk stadig større områder ved sundbåtkaia på Innlandet.

Alnæs har trappet ned sitt engasjement de siste årene. Nå kutter han også de formelle båndene.

- Fullstendig udramatisk, sier Alnæs.

I sommer spilte Dance With A Stranger opp til sin siste konsert for et fullsatt Tahiti-område: Siste dans på Tahiti

Alt til sin tid

- Tahitifestivalen er en stor suksess. Det har vært utrolig moro, men alt har sin tid. Jeg jobber om dagen med store og nye prosjekter som tar mye tid, og jeg har et sterkt behov for å frigjøre mer energi til komponisten, musikeren og artisten i meg. Dessuten bor jeg ikke i Kristiansund lenger. Alt dette til sammen har bidratt til at jeg har besluttet å trekke meg fra alt som skjer på Tahiti, sier Alnæs.

- For meg har arbeidet rundt Tahiti alltid handlet om idealisme. Min idé og motivasjon var å gi nytt liv til en rivningstruet bydel på Innlandet, skape nye møteplasser og nye kulturtilbud. Og mye har skjedd! Jeg tror festivalen vil kunne leve godt i mange år fortsatt. Jeg har tro på Tahiti-konseptet som bygger på dugnadsånd og tett samarbeid med lokale organisasjoner, foreninger og viktige støttespillere i lokalt forankret næringsliv. Vi har utrolig mange dyktige og erfarne folk i festivalsystemet - mange har vært med helt fra starten - så jeg er sikker på at også fortsettelsen vil bli full av suksesser, sier Frode Alnæs.

I 2000 var Tahitifestivalen avslutningen av Kystfesten: Klart for storslått kystfest

Full forståelse

Økonomiansvarlig i Tahitifestivalen, Bjørn Michelsen, skulle gjerne hatt med Frode videre. Men han har full forståelse for beslutningen.

- Gjennom mangeårig markedsføring og innsats for byen og Tahiti, har Frode bidratt til å sette Kristiansund og Nordmøre på kartet. Kristiansund kommune, næringsliv og reiselivet i regionen har nytt godt av alle ringvirkningene. Vi har alle nytt godt av Frodes goodwill, nettverk og bransjeerfaring, sier Michelsen.