20 000 på Tahiti

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

– Dette har vært tidenes festival. Jeg sa akkurat det samme i fjor også, men i år har vi hevet oss hundre prosent. Det er nesten uvirkelig.

DEL

En liten håndfull mennesker sitter fortsatt og nyter sommeren på sundbåtkaia på Innlandet, eller Tahiti må vi kanskje si. Dixi-gutta varmer opp på scenen, og Tor Olsen har akkurat ropt sine siste historiske fakta ut over området.

Tahitifestivalen 2006 går om litt inn i historiebøkene, og Frode Alnæs puster fornøyd ut.

– Det er neste uvirkelig. Alt har klaffet så utrolig. Været, publikum, stemningen, musikerne, den utrolige flokken med medhjelpere, ikke minst de frivillige. Ting har blitt så bra som overhode mulig, og med ny rekord på nærmere 20.000 besøkende, kan vi ikke gjøre annet enn å smile.

Alnæs innrømmer gjerne at han er sliten, til tross for at han helt bevisst ikke har vært med til siste slutt hver eneste kveld. Men han er mindre sliten enn noen gang før. For i år har festivalen virkelig gått av seg selv.

– Jeg føler at vi for alvor har etablert oss. Vi har fått en kjempeflott utescene, som letter mye arbeid. Brygga er mer sentral, og Tollboden er med for første gang. Dessuten har vi fått en festival med mer innhold, og da tenker jeg spesielt på konferansen.

Tahitifestivalens åndelige leder er tydelig stolt over å kunne oppsummere en festival som har tatt ett steg videre, og blitt noe mer enn en musikkfest.

Alnæs beskriver Tahitikonferansen som et skikkelig tyngdepunkt i programmet.

– En virkelig spennende ide som jeg er sikkert på at er kommet for å bli. Jeg tror også den vil bidra til å gjøre festivalen - og ikke minst området - mer kjent ellers i landet.

Høydepunktene har stått i kø uka gjennom. Tilbakemeldingene har vært mange, og ikke minst gode.

Flotte tilbakemeldinger
Frode Alnæs siterer hva Henning Kvitnes sa etter sin konsert onsdag.

– Henning sa det var så deilig å være her, for det var ingen Aker Brygge-mentalitet. Utrolig godt å høre, for vi ønsker å være landets triveligste festival uten harryfaktor. Den dagen vi tipper over dit, slutter jeg, smiler Alnæs.

Han forteller også om en tekstmelding fra brødrene Nesbø i Di Derre, som sier at det skal bli vanskelig å toppe konserten i Kristiansund.

Selv om de siste tonene ennå ikke har tonet ut over området, har sjefen sjøl allerede tankene klare for årene som kommer. Rammene er spikret, men det betyr ikke at festivalen ikke har utviklingsmuligheter.

Frode Alnæs håper med årene, kanskje allerede fra neste år, å kunne trekke inn enda flere elementer. Kunst, kunsthåndverk, teater, og seminarer.

Han drømmer også om å utnytte mer av Innlandet, alt fra et tettere samarbeid med Wirum-eiendomen til amfiteater i de gamle dammene oppe på Bautaen.

– Områdene ligger her, og det er bare fantasien som begrenser mulighetene. Men vi skal aldri bli så stor at vi mister den utrolige atmosfæren. Den er det viktigste i hele festivalen.

Artikkeltags