Tahiti: Tysland, Tonne og TV

Terje Tysland dukker opp på Tahiti lørdag 29. juni.

Terje Tysland dukker opp på Tahiti lørdag 29. juni.

Artikkelen er over 1 år gammel

Tahitifestivalen fortsetter å samle gamle kjenninger til 20-årsjubileet til sommeren.

DEL

Det har lenge vært klart at Dance With a Stranger spiller på Tahiti lørdag 29. juni. Nå opplyser festivalsjef Thomas Ingebrigtsen at også Terje Tysland dukker opp denne kvelden.

– Det er duket for en midtnorsk festaften! Terje Tysland opplever en voldsom renessanse etter over 40 år som en av landets dyktigste og mest anerkjente, trønderske artister. I fjor spilte han for over 5.000 mennesker på Steinkjerfestivalen, og kritikerne jublet, forteller festivalsjefen.

29. juni er også en stor dag for mange fotballentusiaster. Da skal KBK måle krefter med Rosenborg på Lerkendal. Tahitifestivalen vet hvor stor fotballinteressen er i Kristiansund.

– Vi håper å kunne vise RBK - KBK på storskjerm hos oss. Så går Tysland med band på scenen rett etter kampslutt.

For folk flest

Tysland startet sin karriere i Prudence, sammen med blant annet Åge Aleksandersen (som spiller på Tahiti fredag 28. juni). Som soloartist, har han servert oss allsangfavoritter som «Send mæ en øl», «Heile Livet», «Gutta på by’n», «Ka e du så gla fer» og «Jubel og stas».

– Jeg er kjempefornøyd, superhappy 

– Karrieren har hatt sine topper og bunner, og Terje har aldri vært redd for å si det han mener. Men han har alltid hatt som mål å spille for «folk flest», sier Thomas Ingebrigtsen.

Trofaste slitere

Fredag 28. juni dukker gamle kjenninger i Smugglers opp i forkant av konserten med Åge Aleksandersen & Sambandet.

– I forbindelse med 20-årsjubileet Tahitifestivalen ønsker vi å hylle noen av dem som har arbeidet utrettelig for festivalen. Smugglers har vært med fra starten av, og vi gleder oss til å høre dem igjen, sier Thomas Ingebrigtsen.

Også Smugglers feirer 20 år i år. Bandet består av Petter Loe, Mark Gregory, Trond «Tonne» Jonassen og Pål Ødegård. Tonnes legendariske konserter med «Sabb semi og bass» sto på festivalmenyen så tidlig som i 2000.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken