I fjor endte kristiansunder Synne Samseth Bjerkelund på en åttendeplass under NM i functional fitness. Bjerkelund stiller til start også i år. Hun representerer Oslo Functional Fitnessklubb. Kristiansunderen har en fortid som turner, og var på sin første crossfit-trening i 2017. Da ble hun bitt av basillen.

– Det var ei trening ute på Atlanten stadion husker jeg. Det var ei skikkelig hard økt. Aldri før har jeg vel vært så stiv og støl etter ei treningsøkt noen gang. Jeg trodde jo at jeg var i bra form fordi jeg drev med turning, men her fikk jeg erfare at det er mange muskelgrupper i kroppen som ikke nødvendigvis trenes gjennom å være turner, sa Samseth Bjerkelund etter åttendeplassen i fjor.

Hun var da svært motivert for å fortsette å satse mot toppen.

– Jeg er nok best i de øvelsene som har elementer av gymnastikk i seg. Det har helt sikkert med min bakgrunn fra turn å gjøre. Og så er jeg dårligst i utholdenhetsøvelser. Her må jeg jobbe mer for å nærme meg de beste. Men du kan selvsagt bli bedre i alt. Det handler om mye og riktig trening. Jeg er topp motivert for å satse videre for å se hvor god jeg kan bli.

Akkurat hvor god hun har blitt siden sist, kan du selvfølgelig se på TK.no direktesport i helga.

Der kan du også følge flere fra vårt distrikt som deltar i kampen om NM-tittelen: Mari Eide Mihle, som mange husker startet CrossFit i Kristiansund, og Teo Mork fra Averøy, som deltar i klassen Gutter 16 år. Han skal være blant favorittene i klassen.

Vi sender direkte fra mesterskapets tre dager. Sendingen ser du her:

Her er øvelsene forklart: