Gå til sidens hovedinnhold

Vil kreve åpen høring på Stortinget

- Vi har en stadig bedre sak, sier Ingunn Golmen.

Artikkelen er over 6 år gammel

Nordmørs-kommunene forutsetter at vedtaket oppheves om det avdekkes feil og lovbrudd.

– Det som har skjedd er så alvorlig at vedtaket om å legge sykehuset til Opdøl kan bli nullstilt, seier ORKidé-leder Ingunn Golmen til NRK Møre og Romsdal.

Ordfører- og rådmannskollegiet på Nordmøre forventer nå at Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite snur alle steiner i saken.

Ny behandling?

De har skrevet et brev til komiteen hvor de blant annet skriver at dersom det avdekkes feil og lovbrudd som kan ha hatt betydning for sakens utfall, forutsetter ORKide at vedtaket oppheves, og at saken blir behandlet på nytt i styrene og foretaksmøtet.

Les hele brevet her.

Åpen høring

ORKidé ønsker at de to styrelederne og de to toppsjefene som ble fjernet i de siste syv månedene av beslutningsprosessen, innkalles til en åpen høring der de ikke er bundet av taushetsplikt.

Trond Michael Andersen, som ble presset ut som toppsjef for Helse Midt-Norge i oktober, har en egen taushetsklausul i sin sluttavtale. Han har bekreftet både overfor TK og Kristiansund Høyre at han ser fram til å bidra med fakta for kontrollkomiteen hvis han skulle bli spurt.

Så langt har komiteen stilt 10 kritiske spørsmål til helseminister Bent Høie om hans befatning med den betente saken. Statsråden har frist til like over nyttår med å svare.

– Vi krever for det første alle fakta på bordet. Så ber vi om ny behandling av saken. Det innebærer at vedtaket må gjøres om. Vi vil ha ny behandling helt fra det lokale helseforetaket og oppover i systemet. Det kan også bety resultatet på tomtevalget blir et anna, mener Golmen.

Om styreleder Stein Kinserdal, som har sagt at han vil bruke jula til å vurdere om han skal trekke seg, sier hun:

– Det får være hans vurderinger, men vi ser jo at det kunne vært greit med ny styreleder i det lokale helseforetaket. Men likevel tror jeg ikke det mest avgjørende at Kinserdal går eller ikke. Andre i systemet er kanskje viktigere enn han, sier Golmen til NRK Møre og Romsdal.

Kommentarer til denne saken