Gå til sidens hovedinnhold

Ti nordmørskommuner vil ha sykehussaken utsatt

Artikkelen er over 6 år gammel

Vil også ha redegjørelse for hva som førte til Eidsvik sin avgang.

Samtlige av nordmørskommunene har laget en felles uttalelse der de ønsker at sykehussaken blir utsatt. Den eneste kommunen som ikke er med er Eide kommune.

- Vi ønsker å få prosessen på skinnene igjen. Vi krever en nøye gjennomgang av hva som har skjedd og bakgrunnen for at Eidsvik gikk av. Det som bekymrer oss er at den nye lederen av Helse Møre og Romsdal ikke får tid til å sette seg inn i saken, sier Orkide-leder og Aure-ordfører Ingunn Golmen.

Tillit

Hun understreker at Nordmørskommunene ikke ønsker at saken blir dratt ut i lang tid, men at den blir utsatt til juni 2015.

- Denne saken har tatt fokus av mye annet. Vi trenger en utsettelse nå for å gjennopprette tilliten til Helse Midt-Norge. Det er veldig merkelig saksbehandling hvis det blir lagt opp til at Helse Møre og Romsdal skal legge frem saken uten innstilling, mens Helse Midt-Norge har en innstilling. Det opplever vi som førende, tilføyer Golmen.

Dårlig miljø

Kommunene kommer nå til å avvente og se hvem som blir ny administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal.

- Utskiftingene vi har hatt i helseforetakene de siste månedene tyder på at det ikke er noe godt miljø, og det virker som man skifter ut folk som er uenige. Vi forventer å få på bordet det som har skjedd.

Helse Møre og Romsdal har styremøte fra klokken 12 i dag. Senere på dagen skal ny leder for helseforetaket bli offentliggjort, og mer informasjon om prosessen videre.

Kommentarer til denne saken