Kinserdal: - Vurderer framdeles å trekke meg

Stein Kinserdal er styreleder i Helse Møre og Romsdal. Arkivfoto

Stein Kinserdal er styreleder i Helse Møre og Romsdal. Arkivfoto Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Styreleder Stein Kinserdal i Helse Møre og Romsdal spekulerer fortsatt på om han skal trekke seg.

DEL

Kinserdal sier til nrk.no at manglende tillit fra innbyggerne og ansatte gjør at styret i dag ikke har kraft og potens til drive prosessene med nytt sykehus i Møre og Romsdal videre.

– Dersom det er min avgang som skal til for å skape legitimitet til prosessen videre, så vil jeg trekke meg. Jeg må også avvente hva styret som har utnevnt meg, ønsker. Så må vi ta en egenvurdering i ukene som kommer, sier Kinserdal til nrk.no.

Han sier at de neste ukene bli helt avgjørende for om dagens styre i Helse Møre og Romsdal kan fortsette jobben med å realisere bygging av nytt sykehus i Molde.

– Ja, det er vanskelig å lede styret nå. Dersom dagens situasjon vedvarer, vil styret mangle både kraft og potens. Derfor er det viktig med en avklaring først gjennom Stortingets høring, sier Kinserdal.

– Jeg håper jeg bli kalt inn til høringen. Da kan vi sette det som har skjedd i en helt annen kontekst, og jeg frykter ikke noe på høringen, sier helsestyrelederen.

Kinserdal har vært under kraftig press fra ansatte som ønsker hans avgang. Forholdet til helseminister Høie fikk også en knekk da Kinserdal feiltolket et signal om plassering av det nye sykehuset.

Les også:

Kinserdal vurderer å trekke seg

Høie kjenner seg ikke igjen i eposten 

Artikkeltags