Har jobbet natt og dag med å lage nytt nettsted

På sykehussaken.no finner du alt om - sykehussaken. Skjermdump/sykehussaken.no

På sykehussaken.no finner du alt om - sykehussaken. Skjermdump/sykehussaken.no

Artikkelen er over 3 år gammel

Er det noe du lurer på i den komplekse sykehussaken? På sykehussaken.no finner du trolig svaret.

DEL

Det er Øystein Haugan og Jørgen Skogås som de siste par månedene har jobbet dag og natt med å lage og ferdigstille nettstedet sykehussaken.no.

Nettsiden går LIVE onsdag ettermiddag. Man behøver ikke være rakettforsker for å skjønne hva sykehussaken.no dreier seg om.

– Men Øystein. Fortell. Hva var ideen bak å lage en slik side? Og hva finner man der?

– Vi fikk ideen om å lage siden i desember en gang i forbindelse med Astrid Eidsviks avgang. Nettsiden er på en måte en forlengelse av Facebook-gruppen «Vi som vil ha Astrid Eidsvik tilbake i sykehussaken». På gruppen blir det postet kaskader med engasjerte innlegg og artikler. Mye er relevant, og mye er irrelevant. Utfordringen med Facebook er i dette tilfellet informasjonsstrømmen. Viktige innlegg og artikler forsvinner ned på siden i takt med publisering av nye. Det har vi nå forsøkt å gjøre noe med ved å lage nettstedet sykehussaken.no, sier Øystein Haugan.

– Vi hadde et ønske om å kategorisere alt på ett sted. Det tror og håper jeg at vi har greid. Dette er selvsagt en ønsketenkning, men når kontrollkomiteen nå skal sette seg inn i en så vanskelig og kompleks sak, kan de gå inn på sykehussaken.no og finne alt de vil ha svar på. Alt stoff er tillagt emneord slik at en enkelt kan finne fram til ønsket tema. De som vil (eller må) sette seg inn i sykehussakens underfundigheter kan nå enkelt og greit finne frem til relevant informasjon om tema som "lovbrudd" "skjevfordeling" "styreutskiftninger" "Bernd Müller" etc.,  forklarer Haugan.

Mange å takke

I tillegg til en drøss med avisartikler, finner man også leserinnlegg og TK-journalist Arild Myhres sykehusblogger på nettsiden.

Haugan og Skogås ønsker i en pressemelding å rette en stor takk til Facebook-gruppa, som på mange måter er grunnlaget for siden de har snekret sammen. De takker også  alle de som har gitt dem lov til å publisere deres bidrag.

- Takk til Aage Dahl for kyndig korrekturlesning, tidligere TK-journalist Rita Kristin Sætran for viktige bidrag, Arild Myhre som gav oss lov til å samle (det var kanskje på tide?) og publiserer hans sykehusblogg, og ikke minst teamet som har bidratt med innsamlingen av artikler, sier Haugan.

Sykehussaken.no er nå åpen for alle. Øystein kan ta en pust i bakken.

– Jeg må takke kona og barna. Det har vært enormt mye jobbing i det siste, men de har vært veldig forståelsesfulle.   

Artikkeltags