Det skriver Helse Møre og Romsdal i en pressemelding.

Etter sammenslåingen av Helse Nordmøre og Romsdal og Helse Sunnmøre i 2011, har Eidsvik ledet arbeidet med sammenslåing av de to foretakene. I tillegg har en av hovedoppgavene hennes vært knyttet til utviklingsplanen for Helse Møre og Romsdal, der idefasearbeidet og avgjørelsen om tomtevalg og bygging av nytt fellessykehus for Nordmøre og Romsdal skal legges fram 10. desember.

- I dette arbeidet har jeg vektlagt at prosessen skulle være åpen og transparent fram mot det vanskelige lokaliseringsvalet, og at den ble ledet på en god måte med involvering og åpenhet, sier Astrid Eidsvik.

- Jeg opplever nå i sluttfasen av arbeidet at Helse Midt-Norge har grepet inn i prosessen lokalt, før min innstilling til styret er klar. Dette tolker jeg dithen at Helse Midt-Norge ikke har tillit til min dømmekraft knyttet til innspurten av dette krevende arbeidet. Derfor velger jeg å gå av som administrerende direktør, sier Eidsvik.

- Jeg ønsker nå å se at arbeidet med saken går videre slik det er planlagt, selv om jeg ikke lenger leder arbeidet. Denne saken fortjener å få sin endelige avgjørelse, avslutter Eidsvik.

Eidsvik ønsker ikke å uttale seg noe mer utover pressemeldingen.

Les også: - Dette betyr at statsråden har blandet seg inn

Helseministeren utilgjengelig

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) sitter torsdag ettermiddag i regjeringskonferanse og var derfor utilgjengelig for en umiddelbar kommentar.

Håper saken går som planlagt

Eidsviks innstilling til lokasjon skulle etterplanen overleveres til styret neste uke.

Les også: Slik slipper hun katta ut av sekken

– Nå håper jeg arbeidet med saken fortsetter som planlagt, selv om jeg ikke leder det lenger. Denne saken fortjener å bli avgjort nå, sier Eidsvik. Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

I oktober trakk administrerende direktør og styrelederen i Helse Midt-Norge seg fra sine jobber.

Les også: Forteller om ordre fra Høie

Høie vil ha nytenkning rundt lokalsykehusene

Medisinske framskritt tvinger fram endringer i sykehusstrukturen her i landet, mener helseministeren. Han vurderer akuttmottak uten kirurger. Det melder NTB i ettermiddag.

Kampen for lokalsykehuset er et hett tema mange steder rundt om i landet. Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) mener det blir nødvendig å tenke nytt rundt hvordan vi organiserer akuttmottakene.

– Det er fullt mulig å opprettholde en god, desentralisert sykehusstruktur med god kvalitet, men det krever at vi tar noen veivalg, sier Høie til NTB.