Han befant seg på Desemberkonferansen i Caroline da nyheten kom som lyn fra klar himmel torsdag ettermiddag.

Les også: Eidsvik går på dagen

- Hva dette har betydd i praksis vet vi jo ikke, om hun da har innstilt på en lokalisering som statsråden har vært uenig i, og det kan jo være grunn til å være bekymret over det da, for da er det jo helt klart en politisk innblanding og overstyring som muligens kan gå i Hjelsets favør. Det er min umiddelbare kommentar, sier Øyen.

- Hvordan reagerer du på det som har skjedd?

- Vi hadde vel trodd at det ikke kom til å skje en politisk overstyring. Det har vært uttrykt veldig stor tilfredshet med en god prosess, styrt nettopp av Astrid Eidsvik på et faglig medisinsk grunnlag. Så dette tyder da på at det ikke var prosessen som betydde noe, men det var den lokaliseriingen Astrid Eidsvik falt ned på som kan hende har falt statsråden tungt for brystet.

- Hva er veien videre for Nordmøre nå?

- Nå må vi få det bekreftet. Hvis mine antagelser er riktige, så vil dette være en dramatisk sak. Jeg vil helt klart ta dette spørsmålet inn til mitt eget parti, for det kommer jo nye valg.

- Vi har gjort noen tanker rundt dette at hvis Astrid Eidsvik gikk, så var det blitt en politisk styrt prosess. Hun finner seg ikke i å bli overstyrt.

- Hvordan er din tillit til den beslutningen som skal tas i styret 17.desember nå?

- Det er nå en gang slik at det er statsråden som til syvende og sist som bestemmer dette. Helse Midt-Norge kjenner bare statsråden, det gjør ikke Astrid Eidsvik. Så dette kan være dramatisk, og saken har fått en helt spesiell vending som jeg nesten ikke hadde trodd kunne skje nå, sier Øyen.