Botten deltok på ROR-møte

MED PÅ MØTET: Stortingsrepresentant Else-May Bottens rolle i sykehussaken har vært omdiskutert i Kristiansund Ap. Her i samtale med Kjell Neergaard (til venstre) og Per Kristian Øyen i Caroline.

MED PÅ MØTET: Stortingsrepresentant Else-May Bottens rolle i sykehussaken har vært omdiskutert i Kristiansund Ap. Her i samtale med Kjell Neergaard (til venstre) og Per Kristian Øyen i Caroline.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Else-May Botten (Ap) deltok i et ROR-møte om sykehussaken der «hvordan jobber vi videre framover» sto på sakslisten.

DEL

SYKEHUSSAKENDet viser en slettet møteavtale Tidens Krav har funnet etter å ha krevd innsyn i Molde-ordfører Torgeir Dahls epost.
Onsdag 13. august innkalte daglig leder Britt Rakvåg Roald til et møte på ROR-kontoret i Torget 4 i Molde. Hun skrev i invitasjonen at hun hadde satt av hele dagen til møtet, der «gjennomgang av høringsmaterialet», «RORS tilleggssbestillinger» og «Hvordan jobber vi videre framover» sto på dagsorden. Møtedeltakere: Torgeir Dahl, stortingsrepresentant Helge Orten (H) og Aps stortingsrepresentant Else-May Botten.
 

– Husker du hva dere diskuterte under «hvordan jobber vi videre framover», Botten?
– Nei, jeg har ikke vært med på noe «hvordan jobber vi videre». Det som skjedde på det møtet var at Britt Roald gikk gjennom noen av de rappor­tene som var kommet og ga sin vurdering av innholdet. Det var det som skjedde på det møtet, som jeg husker i hvert fall. Det var ikke noe «hvem gjør hva», det har aldri vært tema som jeg har vært med på.
 

– Men du ser kanskje at dette kan bli oppfattet som at du har valgt side i sykehusstriden?
– Nei, vet du, jeg snakker med veldig mange jeg, altså – uansett om det er nordmøringer, romsdalinger eller sunnmøringer, og i denne saken har jeg gjort det. Jeg synes det må være helt ok å ha kontakt med alle. Og det er jo ikke jeg som skal vurdere hvor sykehuset skal ligge, der har vi politikere sagt at det faglige skal legges til grunn. Men det å møte folk og høre hva de har å si i forhold til de rapportene, det ser jeg ikke noe galt i.
 

– Har du deltatt på tilsvarende møter på Nordmøre?
– Orkide har jo sendt oss veldig mye informasjon i forhold til saken. Jeg vet ikke om jeg har vært invitert spesielt på møter i sykehussaken, jeg kan ikke konkret si det. Men jeg føler faktisk at jeg ikke har noe å skjule. Ingenting, sier Botten.
Hun ønsker i stedet fokus på innholdet i det nye sykehuset
– Jeg håpet jo at fellessykehuset skulle bli en positiv ting for Nordmøre og Romsdal. Nå er det viktig å stå på for at det nye sykehuset får funksjoner slik at vi føler at vi faktisk får et godt sykehus sammen. Ender det bare med at tilbud forsvinner, er ikke fellessykehuset bra for noen, sier Botten.

- Dette skurrer

– Sånn rent umiddelbart synes jeg ikke dette høres bra ut. En stortingsrepresentant er valgt av hele fylket og må se helheten, sier leder Nora Korsnes Wårle i Kristiansund Arbeiderparti.

– Hun sier hun ikke har vært med på noen planlegging?
– Vel, å stille opp på et møte med en regional interesseforening i denne saken virker uansett litt merkelig. Dette skurrer litt, sier Wårle, som selv fungerte som nestleder i Helse Nordmøre og Romsdals styre da det blåste som verst i 2010.
Også den gang var Bottens rolle omdiskutert. Hadde det vært opp til Arbeiderpartiets største lokallag i fylket ville hun ikke fått stortingsplass høsten 2013. Kristiansund Ap valgte å trosse tradisjonen med å renominere toppkandidaten for minst en periode, og henviste Else-May Botten til den usikre tredjeplassen. De ville heller ha sunndalingen Tove Lise Torve på topp.
– Dette er en totalvurdering av den innsatsen som er lagt ned, begrunnet daværende leder Berit Tønnesen.
Nominasjonsmøtet sørget imidlertid for at de to AP-kvinnene byttet plass, og dermed ble det Torve som røk ut av tinget.
–Vi har ikke hatt særlig kontakt med Else-Mat Botten i sykehussaken. Vi føler vel ikke at vi fått noen spesiell støtte der ifra, sier Wårle.
Hun hadde innkalt til styremøte i går kveld der det skulle diskuteres «løst og fast» i forbindelse med sykehus­saken, og så ikke bort ifra at deltakelsen i ROR-møtet ville bli et tema.

Artikkeltags