– Aldri meningen å true

Kristiansunderen innrømmer å ha vært både høyrøstet og sint i en telefonsamtale med stortingspolitiker Else-May Botten 15. desember, men avviser på det sterkeste å ha truet henne.

Kristiansunderen innrømmer å ha vært både høyrøstet og sint i en telefonsamtale med stortingspolitiker Else-May Botten 15. desember, men avviser på det sterkeste å ha truet henne.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kristiansunder innrømmer krass telefonsamtale, men avviser trusler.

DEL

Kristiansunderen som er anmeldt for å ha truet Else-May Botten om sykehussaken, stiller seg helt uforstående til anmeldelsen.
Overfor Tidens Krav innrømmer han åpent at han har vært i avhør om saken, og at hele anmeldelsen kom som en stor overraskelse på ham.

Les også: Kristiansunder mistenkt for å ha framsatt alvorlige trusler mot Botten

– Fullstendig blåst opp

– Jeg ringte Botten etter hennes uttalelser i Tidens Krav 15. desember, der jeg mente hun var unnvikende. Hadde jeg visst at hun reagerte slik på samtalen, som vi begge for øvrig deltok i, så hadde jeg jo aldri ringt. I ettertid ser jeg at saken er fullstendig blåst opp, sier mannen.
Han innrømmer at han både var høyrøstet og sint, og at han nok ringte i affekt.

– Men jeg ringte under fullt navn. Presenterte meg, og rett og slett ba henne om å gi moralsk støtte til velgerne hennes på Nordmøre. Det hun kunne ha reagert på, var min påstand om at hvis hun nå ikke stilte opp for velgerne på Nordmøre, så ville det bli et helvete under den kommende nominasjonsprosess. Å bruke et så sterkt ord i en politisk sammenheng, regnet jeg med at hun forsto. Det er jo et uttrykk Haakon Lie har brukt ofte, så det burde ikke være for sterkt.

Beklager

Mannen innrømmer at han nok ikke hadde dekning for akkurat den påstanden, men mener det er en altfor alvorlig reaksjon å gå til anmeldelse.
Kristiansunderen forteller at han videre hadde forklart hvordan folket på Nordmøre nå var forbannet, og at det føles som om vi på Nordmøre rives i filler.
– Det var det andre sterke uttrykket jeg brukte. For øvrig så skrøt jeg av henne som politiker, og jeg ønsket henne også god jul, så at det nå er gått så langt som til en anmeldelse, forstår jeg rett og slett ikke. Det har aldri vært meningen å true noen som helst. Derfor beklager jeg at jeg i det hele tatt ringte. Men som sagt så er dette fullstendig blåst opp i ettertid. Det tror jeg også politiet vil komme fram til, sier mannen.

– Men hvis Botten følte at min tone under samtalen var truende, noe som ikke var meningen, så ber jeg om tilgivelse for det, avslutter mannen.
Tidens Krav snakket onsdag med Else-May Botten for å få en kommentar til kristian sunderens versjon av saken.

– Saken er anmeldt til politiet, som nå har den til behandling. Jeg ønsker ikke å gå inn på innholdet av trusselen, er Bottens kommentar.

Artikkeltags