Dahl kommer på operapremiere

Moldeordfører Torgeir Dahl vil takke ja til invitasjonen om å komme til Kristiansund på operapremiere i slutten av januar. På bildet er han på besøk i Gjemnes i november sammen med Britt Rakvåg Roald, daglig leder i Romsdal regionråd.

Moldeordfører Torgeir Dahl vil takke ja til invitasjonen om å komme til Kristiansund på operapremiere i slutten av januar. På bildet er han på besøk i Gjemnes i november sammen med Britt Rakvåg Roald, daglig leder i Romsdal regionråd.

Artikkelen er over 3 år gammel

Moldeordfører Torgeir Dahl er invitert til årets Operafestuker, og sier han vil komme.

DEL

Sykehusstriden har skapt sterke følelser både i Romsdal og på Nordmøre. Og en av dem som får mest pepper på sosiale medier og i nettavisspaltene fra skuffede og sinte nordmøringer, er moldeordfører Torgeir Dahl.

Likevel håper han at han ikke ødelegger kvelden for noen når han kommer til operapremiere i Festiviteten slutten av januar.

- Jeg er invitert, og tenker å komme. Jeg er opptatt av at vi må komme oss videre, selv om jeg innser at vi trenger litt tid. Jeg er opptatt av at vi kan klare å skille mellom person og sak, sier Dahl.

- For å få reaksjoner

Karakteristikkene av Dahl har tidvis gått langt over det han hadde trengt å se gjennom fingrene med. Blant de sterkeste fremstillingene av moldeordfører Torgeir Dahl, er manipulerte bilder. Blant annet som nazist, fulgt av påstander om at Molde styres av en nazist. En påstand som den unge kristiansunderen selv sørget for å slette etter kort tid, og som han angrer på i dag.

– Jeg gjorde det for å få reaksjoner, men det går ei grense, og jeg ser at det egentlig ikke er OK å gjøre slikt, sier han til Tidens Krav i dag.

Har ikke anmeldt noen

Moldeordføreren sier han har fått flere meldinger, blant annet lite hyggelige julekort, men velger å ikke foreta seg noe.

– Jeg har ikke anmeldt noen. Jeg forstår at det er sterke følelser i sving når det går på trygghet og slikt. Min kritikk har ikke gått på at vanlige folk mister kontroll i en opphetet situasjon. Derimot kritiserer jeg politikere som aktiviserer raseri, sier Dahl.

– Men de finner du vel i begge leire?

– Absolutt på begge sider. Vi har ikke vært perfekte vi heller, så enkelt er det ikke.

– Jeg ser at en god tilbakemelding til meg lokalt i Molde, kan oppfattes tvert imot i Kristiansund, sier Dahl.

Artikkeltags