Dahl mener Eidsvik var garantist for Storbakken

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Molde-ordføreren sier han nå skjønner hvorfor nordmøringene var så rolige.

DEL

- Det er åpenbart at miljøet i Kristiansund, både sykehusmiljøet og det politiske miljøet, hadde et klart bilde av at Astrid Eidsvik ville gå for dem, sier Molde-ordfører Torgeir Dahl til rbnett.

- Dette er et stort tankekors. Men den veldige roen og troen på prosessen fra Nordmøre har undret oss, sier Dahll i intervjuet med rbnett.

Dahl fortsetter med å slå fast: - Vi har, helt udiskutabelt, alle rapportene på vår side, ingen av rapportene har pekt på at Storbakken var best, så derfor har det vært et mysterium hvordan de kunne være så trygge på at det skulle gå deres vei. Men nå vet vi det. Og det er nok årsaken til dette vanvittige sinnet vi nå ser, sier Dahl.

Molde-ordføreren sier i intervjuet at de som har ønsker Storbakken har følt at de har hatt kontroll på prosessen, og at de trodde  Astrid Eidsvik skulle ordne dette for dem.

- Men så viser det seg heldigvis at spillet blir overprøvd, sier han til rbnett.

Molde-ordføreren hevder i intervjuet at Hjelset-tilhengerne kun har kjørt ett løp, og at det er de faglige rapportene.

- En lik beslutning må basere seg på hva som er pasientenes beste. Vi var ganske trygge på at valget derfor ville falle på Molde, men det er mulig vi har vært for naive når vi nå ser hvilket løp som var lagt opp fra Eidsvik og miljøet i Kristiansund, sier Dahl i intervjuet.

- Det er godt å se at systemet fungerer. Det skal ikke være direktøren i Helse Møre og Romsdal som avgjør hvor det nye sjukehuset skal ligge, men styret i Helse Møre og Romsdal, deretter styret i Helse Midt-Norge, og til slutt statsråden i foretaksmøtet, sier Dahl, som deler politisk farge med sistnevnte.

Molde-ordføreren tror forøvrig ikke at det vil bli noe julefred i sykehussaken.

– Jeg ser at tonen er skjerpet. Når jeg blant annet ser Iver Norseth og hva han sier i Tidens Krav, så tenker jeg at denne retorikken er skummel. Når du begynner å angripe styremedlemmer fordi de har gått for Hjelset, og sier de er inhabile fordi de går for Hjelset, da er det ingen faglige argumenter, da er det bare raseri igjen. Dette er uverdig, sier Dahl til rb.nett.

Han mener ansvaret for bråket i stor grad ligger hos den politiske ledelsen på Nordmøre.

- Jeg klandrer ikke folk som er skuffet, det er legitimt å være litt sint, men det rettferdiggjør ikke denne typen krigsretorikk, sier Torgeir Dahl.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken