Sykehus i koronaens tid

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Tittel på roman om middelalderens sykdomsutbrudd /pandemier med påfølgende grøss og gru?

Hadde vært greit om det var slik, men fakta er et svært smittsomt og farlig virus som har fått navnet korona.

Dette viruset har lagt sitt klamme grep om en hel verden, og ingen forskere eller eksperter kan med sikkerhet si når befolkningen kan senke garden. La oss for all del lytte til smitteekspertene og ta fornuftige avgjørelser.

Et utsagn man ofte har hørt, har satt seg godt fast: «Dersom dette viruset skulle komme ut av kontroll, vil kapasiteten til sykehus og helsepersonell kollapse». Ganske skremmende!

Hvis det er et fnugg av mulighet for at vi kan oppleve et slikt skrekkscenario, bør de som steller med helsenorge straks starte revurdering av dagens sykehuspolitikk.

Man oppnår ikke økt kapasitet ved å legge ned lokalsykehus, for så å erstatte de med kjempedyre signalbygg kalt fellessykehus. Det er hverken «robust eller bærekraftig» som det hevdes til det kjedsommelig .

Dagens sykehuspolitikk vil rokke ved tryggheten til utrolig mange som vil få en lang og kronglete vei til sine respektive sykehus. Det er nærhet og trygghet som teller mest for folk ute i distriktene.

Politikere og helsetopper bør ha tidligere nevnte scenario i bakhodet, og ta ei pause med dagens sentraliseringskåte sykehuspolitikk.

Dette blir etter alle solemerker å dømme ikke verdens siste pandemi, og vi kan få se at det i fremtiden er bruk for alt hva vi har av dagens sykehus, og flere til. La oss da ikke stå der og lure på hva i allverden de som bestemte tenkte på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken