Gå til sidens hovedinnhold

SVv inntar en uforsvarlig rolle

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjenner ikke igjen min gamle arbeidsgiver. I mine mer enn 25 år i etaten ble jeg hele tiden, fra mine overordnede, minnet på å huske å lytte til folkeviljen og ta innover seg innspillene fra vegbrukerne. Samspill var overmåte viktig for å få godt forhold til alle Statens vegvesen var satt til å tjene. I dag er denne holdningen borte, samtidig som broilere av byråkrater i godt samspill med utbyggingskåte politikere, fullstendig overser og neglisjerer folkets ønske.

En utbygging av Møreaksen vil grave djupt i norsk økonomi. Når regninga skal betales er det flere av de politiske forkjemperne for et unødvendig veiprosjekt som ikke lenger sitter i sine posisjoner. Det samme gjelder «de lokale og sentrale broilerne» i SVv. Håper fornuften griper fatt i noen av de overnevnte. Det hører ingen sted hjemme at SVv nå opptrer som de største lobbyister for Møreaksen. Med denne såkalte «konferansen» går SVv langt utenfor sine rammer. På tide at Samferdselsdepartementet ser nærmere på rollen SVv inntar. SVv skal bygge ut vegnettet i Norge etter politiske vedtak og prioriteringer. SVv skal ikke overta oppgavene til Møreaksen A/S, som snart er borte?

Og hva koster denne konferansen for spesielt inviterte? Jo mer jeg sitter her og vurderer innspillene fra statsetaten, jo mer målløs blir jeg.

Kommentarer til denne saken