Svinvik Gard fikk utviklingsprisen: – Drømmen har vært å skape egen arbeidsplass

PRISET: Kristina og Tore Svinvik i Svinvik Gard mottok utviklingsprisen fra banksjef Allan Troelsen.

PRISET: Kristina og Tore Svinvik i Svinvik Gard mottok utviklingsprisen fra banksjef Allan Troelsen.

Svinvik Gard ble torsdag tildelt Surnadal Sparebanks utviklingspris på 30.000 kroner.

DEL

For 19. gang ble Surnadal Sparebanks utviklingspris delt ut torsdag, i forbindelse med næringslivsdagen i Surnadal kulturhus. Tidligere vinnere har til sammen mottatt bortimot en million kroner om vi regner det i dagens kroneverdi.

– Det er ikke småtteri disse pengene har utrettet i hendene på mottakerne, det er mange gode prosjekt, bedrifter, lag og organisasjoner som har nytt godt av prisen. I år kom det inn mange gode forslag på prismottakere. Vi er glade for engasjementet folk viser her, det betyr at den har en verdi og blir lagt merke til, opplyser banken.

Det er ekteparet Kristina og Tore Svinvik som driver Svinvik Gard. De ble både overraset, skjelven og veldig glad.

– Drømmen har vært å skape vår egen arbeidsplass. Dette er bare begynnelsen, ikke sant, Tore?, slo Kristina fast.

– Ja, vi får håpe det, kvitterte Tore.

De kan fortelle at det har gått over all forventning med restaurantdriften i idylliske Svinvika, som ligger omtrent akkurat der brua over fjorden kan komme, dersom Todalsfjordprosjektet realiseres.

– Vi håper vi få bevare stedet slik det er i årene framover, sier Kristina.

– Unik i sin bransje

I begrunnelsen til at Svinvik Gard får prisen, heter det:

Dagens prismottaker er unik i sin bransje. Med stor fagkunnskap, profesjonalitet, kreativitet og stå-på-vilje har bedriften blitt en pioner i faget lokalt, men er også godt kjent lang utenfor vår regions grenser. Det har ikke blitt av seg selv, det er utallige timer og arbeidsmengde som har resultert i et svært godt kvalitetsprodukt.

Prismottakeren markedsfører bygda og lokalsamfunnet på en svært god måte.

Prismottakeren er opptatt av synergier, og å bruke lokale leverandører i det meste av sin produksjon. Det skal være norsk, lokalt og kortreist, det er det som gir det beste resultatet.

Svært mange har hatt en imponerende god opplevelse hos prismottakeren, og vårt inntrykk er at de leverer noe som gjør oss stolte, noe vi gjerne vil vise fram til våre besøkende.

Begrunnelse

Surnadal Sparebanks utviklingspris går til Svinvik Gard, som med sin unike beliggenhet og kjærlighet til mat og råvarer, har skapt en restaurant som gir matopplevelser kjent langt utover vår regions grenser.

Slik blir Svinvik Gard en god markedsfører for vår kommune og region.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken