Gå til sidens hovedinnhold

Svensk selskap kjøper norsk barnehagekjede for over fire milliarder kroner - har fire i Kristiansund

Artikkelen er over 1 år gammel

Det svenske selskapet Samhällsbyggnadsbolaget SBB kjøper den norske barnehagekjeden Læringsverkstedet for rundt 4,3 milliarder kroner. Kjeden har fire barnehager i Kristiansund.

Kjeden omfatter i alt 138 eiendommer med barnehagevirksomhet. De årlige leieinntektene for eiendommene er 251,4 millioner kroner.

– Antallet barn i alderen null til fem år forventes å øke med nesten 10 prosent i Norge fram til 2035, sier administrerende direktør Ilija Batljan i SBB i en kommentar.

Kjøpesummen er 2,8 milliarder kroner i kontanter pluss aksjer verdsatt til 1,4 milliarder kroner. Læringsverkstedet blir deleier i SBB samtidig som den norske barnehagekjeden forblir en aktiv aktør og dermed leietaker.

– Med denne avtalen styrker vi vår posisjon som markedsleder i Norden innen sosial infrastruktur ytterligere med et spesielt fokus på de absolutte kjerneaktivitetene til velferdsstatene: skole og omsorg, sier Batljan videre, ifølge TT.

Læringsverkstedet er Norges største, private barnehagekjede. Kjeden har fire barnehager i Kristiansund: Blåtoppen barnehage, Kristiansund idrettsbarnehage, Atlantis barnehage og Draget barnehage. Læringsverkstedet har også en barnehage på Averøy: Øyane barnehage.

Les også

– Det er knusende å se at våre barn som er trygge og tilfredse i sin nærmiljø-barnehage blir offer for kyniske budsjettkutt

Les også

Barnehage kan bli kuttet: – Dette er en økonomi i krise

Les også

Linn reagerer på sentralisering: – Det der får blodet mitt til å koke!

Les også

Foreldre storfornøyde med byens private barnehager

Kommentarer til denne saken