Kjeden omfatter i alt 138 eiendommer med barnehagevirksomhet. De årlige leieinntektene for eiendommene er 251,4 millioner kroner.

– Antallet barn i alderen null til fem år forventes å øke med nesten 10 prosent i Norge fram til 2035, sier administrerende direktør Ilija Batljan i SBB i en kommentar.

Kjøpesummen er 2,8 milliarder kroner i kontanter pluss aksjer verdsatt til 1,4 milliarder kroner. Læringsverkstedet blir deleier i SBB samtidig som den norske barnehagekjeden forblir en aktiv aktør og dermed leietaker.

– Med denne avtalen styrker vi vår posisjon som markedsleder i Norden innen sosial infrastruktur ytterligere med et spesielt fokus på de absolutte kjerneaktivitetene til velferdsstatene: skole og omsorg, sier Batljan videre, ifølge TT.

Læringsverkstedet er Norges største, private barnehagekjede. Kjeden har fire barnehager i Kristiansund: Blåtoppen barnehage, Kristiansund idrettsbarnehage, Atlantis barnehage og Draget barnehage. Læringsverkstedet har også en barnehage på Averøy: Øyane barnehage.