Frank Sve bør være ærlig på at Frp i regjering bare satte fergetakstene opp. Heldigvis har vi nå en Ap/Sp-regjering som setter fergetakstene ned.

Kritikken lot ikke vente på seg da Frank Sve skulle kommentere Arbeiderpartiet og Senterpartiet sitt krafttak for å redusere fergetakstene. Den er det ingen grunn til.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet legger over en halv milliard kroner på bordet for å redusere fergetakstene. Dermed har vi gjort mer for fergetakstene på tre uker enn det Frp gjorde i seks og et halvt år da de hadde samferdselsministeren.

Med Høyre-regjeringa sine momsøkninger og foreslåtte prisøkninger, ville prisreduksjonen fra i sommer nesten blitt spist helt opp. Nå stopper vi alt dette og setter prisene enda mer ned. Det står i sterk kontrast til hvordan det gikk da Frp styrte. Da gjorde ikke Frp annet enn å sette prisene opp.

Så Frank Sve bør rose at Arbeiderpartiet og Senterpartiet reduserer fergetakstene. Og han kan jo gjerne også beklage at Frp ikke gjorde annet enn å øke fergeprisene da de selv hadde makta.

Sve langer ut mot Kjølmoen: – Dette må være tidenes mageplask

Frp satte fergeprisene opp, vi setter prisene ned