Svært bekymret for de eldres situasjon

Nå er det på tide at Arbeiderpartiet og Senterpartiet snart begynner å levere på det de har lovet innenfor eldreomsorgen, skriver Erik Aukan.

Nå er det på tide at Arbeiderpartiet og Senterpartiet snart begynner å levere på det de har lovet innenfor eldreomsorgen, skriver Erik Aukan.

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Eldreomsorgen i Kristiansund har i lengre tid vært under sterkt press, og kutt både i antall sykehjemsplasser og økonomiske nedskjæringer har spesielt rammet helse- og omsorgssektoren som den største av de kommunale enhetene.

Sykepleierne i hjemmetjenesten sender bekymringsmeldinger. «Faglig uforsvarlig sykepleie» der de føler at de ikke får tid til å gjøre en god nok jobb, ikke tid til å skrive avviksmeldinger eller følge opp alle meldinger fra fastleger og sykehus.

«Hjemmetjenesten er under press på grunn av sykere pasienter og lav tilgang på heldøgns plasser i institusjon» er svaret fra kommuneledelsen.

Når antallet sykehjemsplasser reduseres og vi får flere som er i omsorgsboliger eller er hjemmeboende, da er det vel ikke en overraskelse at mange flere av disse er alvorlig syke?

Sykepleierne i hjemmetjenesten gjør så godt de kan, men det er grenser for hvor mye man kan få til når politikerne ikke legger forholdene til rette. Et slikt press gjør hverdagen mye vanskeligere og konfliktnivået høyere.

Når omsorgssektoren blir bedt om å kutte mer av bystyret, da blir skjevhetene enda større. Det sittende flertallet i bystyret forstår ikke alvoret i saken her.

Nå er det på tide at Arbeiderpartiet og Senterpartiet snart begynner å levere på det de har lovet på eldreomsorgen!

Vi burde forvente større tempo på bygging av nytt sykehjem, men det er bygging av nytt kulturhus som ser ut til å ha størst prioritet i Kristiansund.

Å bygge kulturhus til 690 millioner har vi tydeligvis råd til, men straks nytt sykehjem til rundt 500 millioner blir nevnt, da har vi ikke råd. Investeringstilskudd for nye sykehjemsplasser gir dekning på inntil 70% av byggekostnaden. Det er derfor en veldig god investering for våre innbyggere.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet lovte å levere på eldreomsorg om de ble valgt. Nå kreves det et kraftig, merkbart løft i helse- og omsorgssektoren, ikke fagre løfter hvert 4. år!


Erik Aukan, nestleder Kristiansund FrP

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken