Gå til sidens hovedinnhold

Svar til Frp-Aukan

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Frp-politiker Erik Aukan liker dårlig at partiet hans blir faktasjekket, og fortsetter å klistre merkelapper og usannheter til MDG, dog med noe mer vidd enn sjefen sjøl.

Det vi begge kan være enige om, er at det er avgjørende å bevare godt betalte arbeidsplasser både i Norge og Møre og Romsdal.

Den grunnleggende uenigheten mellom MDG og Frp består i at MDG forholder seg til at det finnes en klima- og naturkrise, og at den vil få konsekvenser som setter koronakrisa fullstendig i skyggen. Frp tror på sin side verken på vitenskap eller fakta, og fornekter det som partiet på aller mest uansvarlige vis kaller for «klimahysteri».

Har man først brukt et slikt uttrykk — og Frp bruker det hele tiden — om det som mer enn noe annet truer arbeidsplasser og folks liv og helse både i Norge og resten av verden, sitter selvsagt uttrykk som «kjøttskam», «flyskam» etcetera løst. Det samme gjør bløffmakeri som å påstå at MDGs mål er at folk skal gå på NAV.

Les også

Carl Johansens faktasjekk av Frp

Olje- og gasspartiet MDG?

Ikke legg ned 30.000 arbeidsplasser!

Det er jo nettopp det MDG vil unngå. Derfor trenger vi å starte på omstillingen bort fra oljeavhengigheten nå. Og vi har dårlig tid, fordi blant annet Frp i regjering har gjort alt de har kunnet for å forsinke det helt nødvendige, grønne skiftet.

Frp lever som om dagen i dag er den siste. Det kan være en god filosofi for ens egen mentale helse. Som politisk prinsipp er det grunnleggende usolidarisk, for økonomien er det livsfarlig.

To tredjedeler av det oljeprisfallet vi ser nå, skyldes andre forhold enn korona. Grønn energi konkurrerer med fossilt i stadig flere markeder, og EUs nye Green Deal vil få store konsekvenser for norsk gasseksport. Alt dette lukker Frp øynene for.

Enten feiler Norge og resten av verden i å håndtere klima- og naturkrisa. Eller så lykkes resten av verden, mens Norge om 10-20 år står igjen med massive overinvesteringer i oljesektoren og rekordmange arbeidsledige.

I begge tilfeller taper Norge. Med Frp som cheerleader.

Kommentarer til denne saken