Svar til Frode Hoseth

Av
DEL

LeserbrevFrode Hoseth har skrevet en lengre kommentar til mitt innlegg i TK 29.06.2020.

Jeg svarer alltid på avisinnlegg om mine innlegg, men har aldri svart på kommentarer i kommentarfeltene. Siden det i skrivende stund bare er én kommentar, gjør jeg denne gang et unntak. De som ønsker svar bør i framtiden skrive et leserinnlegg.

Først en korrigering. Hoseth skriver om Nye Molde Sykehus. Dette sykehuset var et nytt sykehus for Romsdal, planlagt bygd på Eikrem i Molde, men ble stoppet i 2010 av daværende helseminister Strøm Erichsen (Ap). Ordfører Øyen (Ap) i Kristiansund skrøt av sine nære kontakter i systemet, og feiret beslutningen med champagne. Isteden ønsket et unisont Orkidé fellessykehus for Nordmøre og Romsdal.

Dette kravet fra ALLE kommunene på Nordmøre ble innfridd av helseminister Støre (Ap) i 2012, og helseminister Høie (H) fulgte i 2014 opp styrevedtakene i HMR og HMN om lokalisering på Hjelset. Det er trolig dette fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal Hoseth skriver om, siden han gjør et nummer av lokaliseringen på Hjelset. Jeg har ikke nevnt fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal i mitt innlegg.

Hoseth bruker store deler av innlegget til å spekulere i hvilke motiver jeg har for det jeg har skrevet. Her kan det være på sin plass å minne om et innlegg av Erik Rolfsen, Lokaldemokratiets grunnstøting: «I alle saker synes kommuneledelsens Plan A å være å kjøre på med overdreven tro på egne argumenter og ferdigheter kombinert med manglende forståelse for motpartens motiver og argumentasjon. Det hele sauses inn i arroganse og inkompetanse. Når plan A ikke lykkes, tas plan B i bruk: fakkeltog, endeløse facebook-skriblerier, rettssaker som tapes (gjerne i to instanser) og å skylde på alle andre (regjeringa, Molde, fylket osv osv).» https://www.tk.no/lokaldemokratiets-grunnstoting/o/5-51-816715

Denne manglende forståelsen for andres motiver og argumenter synes å ramme mange på Nordmøre, og som ender opp i ulike konspirasjonsteorier uten rot i virkeligheten. Som pensjonert akademiker er mye av mine skriverier fortsatt faglig motivert, og det var disse faglige momentene som var mitt anliggende. Beklageligvis har Hoseth ikke kommentert et eneste av disse.

Isteden påpeker han viktigheten av uavhengighet til geografisk tilhørighet og ståsted. Dette er jeg absolutt enig i, men Hoseth fremstiller det som om jeg i mitt innlegg ikke er det. Dermed fremstår det som et forsøk på tåkelegging og mistenkeliggjøring av meg.

Avslutningsvis mener Hoseth at jeg ikke har belegg for overskriften i mitt innlegg: «Politikere om kriminelle handlinger i helseforetaket». Utgangspunktet for overskriften er følgende uttalelse av Siv Katrin Ulla, fylkestingsrepresentant i Møre og Romsdal og leder for Ålesund Arbeiderparti: «Hadde dette skjedd ellers i samfunnet så hadde det faktisk vært snakk om en kriminell handling med straffereaksjoner. Vedkommende hadde blitt anmeldt med dertil strafferettslige konsekvenser.»


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags