Svar til Arne Grødahl og Kristiansund Arbeiderparti

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Når jeg påpeker, at Kristiansund AP er i ukontrollert flyt til venstre, Så svarer Kristiansund APs nestleder Arne Grødahl, bekreftende på dette. Fra min side, ikke noe direkte angrep. Jeg påpeker bare fakta! For øvrig ikke ulikt det andre partiers ledere gjør i riksmedia. Der vil ikke AP leder Støre svare. Sånn sett vises motsetningene i AP om dagen. Kristiansund AP bekrefter, der Støre tier.

At byens ordførerparti i tillegg gjør min person og hva jeg har representert tidligere til et dårlig poeng, det synes jeg er komisk, men desperat og vemodig. Jeg blir nemlig også litt trist på Kristiansund AP sine vegne, når de nå legger seg på et slikt lavmål. Dette dreier seg ikke om meg, selv om det er et kompliment at mine valg brukes i argumentasjonen til et såpass stort parti.

Kristiansund AP bekrefter her blant annet, at privat sektor skal tas i neste bystyreperiode. Dette samtidig som de skatter og avgifter de kan øke. de skal de øke. Kristiansunds innbyggere skal altså betale regningen om Kristiansund AP får bestemme. Kristiansund Høyre derimot, ønsker orden i den Kommunale økonomien. Dette er jobb nr. 1 i den nye bystyreperioden, nemlig en grundig gjennomgang og bedring av kommunens økonomi.

Det er flott at Kristiansund AP her sier at nå skal pleie og omsorg prioriteres. NÅ? Ja det var jaggu på tide, og en innrømmelse av falitt fra Kristiansund APs nestleder. AP har hatt ordføreren fra 2007. De hadde rent flertall fra 2011 – 2015. Da har de altså ikke sett dette som en prioritert oppgave, før nå. Det er ingen grunn til å ta løftet fra Kristiansund AP på alvor. Vi vet fra Oslo at AP bygger ned sykehjem og omsorgsplasser, enten de drives av private eller av det offentlige.

Samspill

Når Kristiansund AP mener at Bestemor ikke skal på anbud, brukes en betegnelse som er veldig 1990 tall. For oss som ser fremover, så kan dette oversettes til at godt voksne og gode folk med pleiebehov ikke får velge selv. Om Kristiansund AP får bestemme, vel og merke. For det er ikke slik Grødahl her antyder, at pleietrengende bor gratis på sykehjem.

Det er fremdeles det offentlige som er ansvarlig for tjenesten, og brukerne av plassen betaler det samme om sykehjemmet drives av private aktører, kommunen eller ideelle organisasjoner. Det er nettopp derfor man har anbudsprosesser. Det har vært venstresidens mantra i alle år at sykehjemsplass er gratis, noe som ikke er tilfellet. Så der Kristiansund AP mener at de vet best for deg og dine behov. Der mener Kristiansund Høyre at velferdsutfordringene løses best i samspill.

Grødahl kaster seg videre ut i en historieløs påstand om at Høyre har påstått at private løsninger er alltid best, sannheten er en annen. Vi vil ha den løsning som er best. Bergan sykehjem ble i sin tid lagt ut på anbud, og de kommunalt ansatte fikk tilslag for det beste anbudet. Den gangen hadde Høyre ordfører og flertall i byen, og det var de kommunalt ansatte som vant anbudet. Så den påstanden Kristiansund AP her kommer med er direkte feil.

Høyre er positive til både offentlige og private aktører, dermed gir dette oss rom for flere løsninger enn AP. Der Kristiansund AP nå bekrefter at ideologi er viktigere enn kvaliteten på tjenesten. Så ønsker Kristiansund Høyre valgfrihet, god pleie og omsorg tilpasset behovet den eldre har. Høyre ser muligheter og valgfrihet.

Åpne dører, bygge murer

Nå står vi foran et lokalvalg, og skatten kommunen kan benytte seg av her, er skatt på egen bolig. Denne lover altså Grødahl at Kristiansund AP skal skru opp. Man kan med dette ikke se bort fra at Kristiansund AP her har som intensjon å øke takstgrunnlaget på boliger i Kristiansund heller. Selv pleietrengende som bor hjemme, har lav pensjon, er på sykehjem. De må også betale eiendomsskatt på boligen de ikke vil selge.

Kanskje er det fordi de har håp om å se hjemmet en gang til, kanskje har de ikke hjerte til å selge. De er noen av dem Kristiansund AP er rike og må betale. Kristiansund Høyre derimot har programfestet et JA til redusert eiendomsskatt, dette er en urettferdig skatt.

Det er ironisme når Grødahl anklager alle dyktige aktører og ansatte i privat sektor til å «suge til seg profitt fra kommune-Norge», samtidig som han bekrefter at Kristiansund AP vil stikke sugerøret lengre ned i lommeboka til innbyggerne i kommunen. Om det er renovasjons selskap i Oslo eller Bergen vi snakker om, eller det som Grødahl kaller med en litt nedlatende tone, «transportselskap på Smøla eller Aure». Så er dette private aktører.

Går du mot ene går du mot det andre. Kristiansund Høyre vil åpne dører for næringslivet der Kristiansund AP bygger murer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken