Svar på Kåre Holmens leserinnlegg

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg er usikker på hva Kåre Holmen siktet til i sitt leserinnlegg 25.02.2019.

Men han hentyder at Stortinget ikke følger opp hans syn på rovviltforvaltningen. Fear enough ... det er lov å ha synspunkt, men det er vel drøyt å påstå at de som nå sitter å styrer landet, lar seg påvirke fra, sitat; 

«internasjonalt hold av krefter som er velorganisert og infiltrert i vårt statsapparat. Og som har verne ideologi så det holder. Vi snakker om en rewilding ideologi». 

... og jeg som trodde vi var ferdige med konspirasjonsteorier ...

Jeg skal ikke skryte på meg, at jeg skjønner alle politiske mekanismer, for det gjør vel de færreste, til og med partiene selv, om vi ser på alle nederlagene rundt ulv til SP og AP i Stortinget. Men jeg liker å tro at jeg er utstyrt med et generelt vett og litt innsikt i hva som EGENTLIG foregår bak kulissene hos bl.a. rovviltnemndene og hos dem som ønsker utvidet makt hos disse nemndene. Ulveforliket, Bernkonvensjonen, Rovviltnemndene ... osv., har ingenting med ulven å gjøre. For fra et politisk ståsted, dreier dette seg om velgere, posisjoneringer innad i partiene, samt maktbalansen på Stortinget. Så har altså ulven blitt et uskyldig dyr midt i dette spillet. Å hisse seg så voldsomt opp over om det er 6 eller 10 ynglinger av ulv som skal få overleve, blir nesten skremmende.

Når beitenæringen, FNR og NJFF blir «sponset» av politiske partier for å drive politisk spill for SP, AP, Frp, blir det hele så usmakelig, at man kan undre seg over om dette er demokratiet vi en gang hadde, eller om vi har blitt til en «bananrepublikk» der demokratiet overskygges av kampen om personlig makt fra maktsyke personer fra partier uten skrupler.

Kåre Holmen er bekymret over at et miniparti kan overkjøre Stortingets vedtak. Da har jeg lyst å spørre Holmen om følgende;

Stortinget har altså bestemt at vi skal ha bestand av ulv, jerv, bjørn og gaupe.

Når et parti som Senterpartiet i sitt partiprogram, har en 0-visjon på ulv, er det i grunnen merkelig at de får opptre på Stortinget i det hele tatt. De har altså et partiprogram som går imot Stortinget og norsk lov. I tillegg sponser SP en organisasjon som også har en 0-visjon på ulv, nemlig FNR.

Hvorfor er ikke Kåre Holmen bekymret over demokratiet vårt her?

Bl.a. er det få som forsvarer rovviltnemndenes korrupsjonslingdende måte å forvalte våre rovdyr på i dag. De fleste ønsker å forandre sammensetningen, andre ønsker å fjerne dem helt og gi all makt lokalt. Å gi forvaltningsansvaret lokalt, kan ikke gjennomføres ifm. norsk lov. Nasjonale interesser kan og skal ikke avgjøres av lokale jegere og lokalt næringsliv.

Jeg vet ikke, men jeg undrer meg om Kåre har tenkt tanken om at Riksrevisjonen kanskje kan komme fram til et resultat som IKKE går Kåres vei. Så hans glede kan vise seg å få en brå slutt i løpet av juni.

MEN, jeg skal være enig med Kåre Holmen om en ting, rovviltforvaltninger er skakkjørt. Men det spørs på hvilken side man står? For en bærekraftig, sunn og velbalansert natur, eller en natur som blir utnyttet kynisk at private næringer, NJFF med sine troféjegere og politiske partier uten skrupler for framtidens miljø og klima.

Jeg leser at Kåre er bekymret for partiene under 4 % ... ja det er mulig det.

Men det er bedre med et 4 % parti som tenker helhet for framtiden, enn et parti som ønsker å utradere norsk natur for framtiden.

Når det gjelder regjeringsplattformen vi har i dag, er ikke den fullgod, men for oss som har barn og barnebarn og som ønsker en framtid for dem, på lik linje som det vi selv har hatt, ønskes ikke en regjering med AP og SP.

Naturen vår tåler ikke en slik påkjenning ...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken