Takk til Berit Tønnesen for raskt svar på mitt spørsmål i leserinnlegg. Og takk for at hun så klart åpner øynene mine. Jeg forstår nå at det hun påpeker, stemmer på en prikk. Veldig bra observert av henne: Jeg er advokat, jeg er ressurssterk, og jeg bor i Skjærvaveien.

Etter å ha reflektert over dette, må jeg bøye meg i støvet for hennes resonnement: Jeg er selvsagt inhabil til å mene noe som helst! Tenke seg til; flere år med universitetsstudier, erfaring fra privat og offentlig virksomhet, tjener egne penger.... Det er klart at jeg er korrumpert og bør holde kjeft!

Les også

Svar til Erik Rolfsen, «Avsløringer om Bolgneset»

Nabolaget

Når jeg tenker meg om, så kommer jeg på at det bor flere slike sleipe typer og kvinner på Innlandet. Bare i gata mi bor det enda en advokat, en redaktør og daglig leder for byens kanskje mest vellykkede bedrift. Snakk om råttent nabolag!

Ikke langt unna bor det minst tre leger og en fyr som visstnok tjener millioner i utlandet på noe så samfunnsutjenlig som fotball. Jeg har observert et par skipsmeglere og eiendomsutviklere på Innlandsbutikken til Pivo. Dessuten har jeg ofte sett en liten, ubarbert eiendomsmegler snike seg rundt nede ved bryggekanten.

Les også

Avsløringer om Bolgneset

Takk

Ved ettertanke må jeg si meg enig med Tønnesen og Kristiansund Arbeiderparti: Slike samfunnssnyltere som oss innlendinger, kan ikke få ha meninger som skal tillegges vekt. Tenke seg til, vi har trodd at bare fordi vi er evnerike, har tatt høyere utdannelse og er arbeidsomme, så skal vi lyttes til! Takk til Tønnesen for å sette oss på plass – det sier jeg!

Ikke for å være kverulant, Berit, men jeg må kort få påpeke at Innlandet faktisk er en hel bydel i Kristiansund. Her bor også det som du vil mene er «ekte» folk. For meg, som dessverre ikke har gått alle trinnene i Arbeiderpartiets opplæring og fått de riktige kursene, er det litt uklart hvem det er. Men for å trøste deg, Berit, kan jeg opplyse om at det på Innlandet også finnes ressurssvake folk – og folk som kanskje verken er ressurssterk eller -svak.

Til og med i den blaserte og fordervede Skjærvaveien bor det pensjonister, butikkmedarbeidere, arbeidsledige, politifolk og andre «vanlige» folk hvis tur det nå er. Ellers på Innlandet bor det også skikkelige ressurssvake folk som narkomane og kriminelle. Så Berit, det er håp.

Spiller et spill

Ifølge Tønnesen er jeg ressurssterk. Det betyr en evnerik person med god økonomi står det på naob.no. Det trodde jeg var positivt, men nå forstår jeg at så ikke er tilfelle. Ressurssterk bør man ikke være!

Likevel spiller Tønnesen og Kristiansund kommune nå et spill om stein og millioner av kroner med tre svært ressurssterke menn; Holth, Hæhre og Blaasvær. Disse gutta har vært ute ei vinternatt før. For eksempel er Rolf-Henning Blaasvær eneeier av Krankel Zeptus AS med 20 millioner kroner i egenkapital. Snart er vel beløpet kr 38,5 millioner!