Med lørdagens seier forlenger Molde rekken sin mer seirer til elleve kamper på rad iEliteserien. Det er det bare Lillestrøm som har gjort før dem. Den gang tilbake i 1986.

– Det sier utrolig mye om det laget vi har. Vi er et sterkt kollektiv. Det er bare oss selv som kan stoppe det her, sa Ola Brynhildsen til Discovery.

Tilbake fra sin første landslagssamling med Norges A-landslag sendte Brynhildsen gjestene i ledelsen i det 23. spilleminutt.

Magnus Grødem spilte en enkel pasning til landslagsspilleren, som vendte bort Tromsø-forsvaret og klinket ballen lavt i hjørnet.

– Det var en bra scoring, men vi er ikke helt der vi skal være. Vi er komfortable, men vi skaper altfor lite. Vi må steppe opp litt i andreomgang, sa målscoreren til Discovery i pausen.

Vertene kjempet knallhardt for en redusering og kom seg til en håndfull gode sjanser. Likevel sto det 0-1 da lagene gikk til pause.

Ropte på straffe

Kvarteret inn i annen omgang ropte Tromsø-spillerne på straffe etter at Ruben Yttergård Jenssen fikk en albue i ryggen av David Fofana inne i 16-meteren. Dommer Espen Eskås var imidlertid ikke enig og lot spillet gå videre.

– Det er en ekstremt dårlig kamp fra oss, men vi viser jo den mentaliteten når vi vinner på dårlige dager. En kynisk seier. Vi viser at selv om vi sliter, klarer vi å dra det i land, sa Brynhildsen.

Molde dundrer videre mot ligatittelen. De leder nå ligaen med 16 poeng ned til Lillestrøm på 2.-plass. «Fugla» har riktignok én kamp mindre spilt.

Trenger kun seks poeng

Nå trenger de blåkledde fra «rosenes by» kun to seirer eller seks poeng på de siste seks kampene for å kunne kalle seg seriemestere.

I de siste seks kampene møter Molde HamKam (H), Lillestrøm (B), Rosenborg (H), Viking (B), Sandefjord (H) og Vålerenga (B).

I mellomtiden skal de også møte irske Shamrock Rovers, svenske Djurgården og belgiske Gent i conferenceligaen.