Den 20. Kleivakvelden ble et oppkomme av kvalitet fra start til slutt. Et stort publikum - helt sikkert over 500 - gikk storfornøyde hjem etter nesten to timer med kvalitet fra en scene som har sett sine bedre dager, men som i likhet med resten av Kleiva har den sjarm og intimitet som nettopp bare Kleiva kan skape.

Det var garantert derfor hovedgjesten Arve Tellefsen nesten gikk amok med både fela og flørting med publikum, som vel knapt trodde det de så og hørte da han kom ned fra scena og kom i nærkontakt med et publikum i ekstase.

Stort å være surnadaling

Tellefsen fungerte perfekt i samspillet med Henning Sommerro og John Pål Inderberg. Og til dere som ikke var der; Filmmusikken til "The Mission" har ALDRI vært vakrere enn det vi fikk høre på Kleiva lørdag kveld.

Gruppa "Fjord til Fjell", Isa Katharine Gerickte og Henning & John Pål bidro med sang, musikk og diktlesing som publikum nok ikke fikk nok av. Og når våre egne Anders Larsen og Trygve Brøske og entrer scenen og leverer slik de alltid gjør, så må det være lov å skrive at det stort å være surnadaling. Det gjør noe med oss når Arve Tellefsen sammen Henning og John Pål framfører "Vårsøg".

Sannhetsvitne

Sigmund Groven var ikke med som aktør på Kleivakvelden - han har gjort sitt tidligere i Vårsøghelga. Vi velger derfor å bruke en av verdens beste på munnspill som sannhetsvitne for disse store ord, slik at leserne ikke skal mistenke journalisten for å skryte uten grunn.

- Groven, dette må bli mange prikker på terningen? Skal vi kaste den til 6?

- Nei, det holder ikke. Det må bli 6,5. Minst!

Svarte Groven spontant, og Henning Sommerro takket ydmykt.

- Ja, jeg tror det meste fungerte i kveld, medgir Sommerro, som vanligvis er en ærlig mann i slike sammenhenger.

Groven er imponert over det fantastiske kulturlivet i Surnadal, som er mye mer enn Henning Sommerro.

- Dere har så mange flotte aktører. Og ikke minst: dere har innbyggere som vet å sette pris på det. Helt utrolig. Jeg er imponert, sier Groven til www.tk.no

Rørende

Kleivaprisen ble i år gitt til Fredrik Sjøflot, og det var tydelig at både publikum og Henning Sommerro mente det var en verdig prisvinner.

- Dette må være den mest rørende utdelingen vi har her på Kleiva, oppsummerte Henning, til nok en stor applaus.

Torsdag ble boka "Nye dikt frå Vårsøglandet" lansert. Lørdag ble noen av diktene presentert av dikterne selv. Redaktør Svein Sæter og hans mange hjelpere har all grunn til å være stolt av boka.

Per Olaf Lundteigen, som delte ut Kleivaprisen, var bergtatt av både boka, Vårsøghelga og Surnadal.

- Jeg har sett og lært mye under oppholdet her hos dere. Det skal jeg ta med meg hjem til Storfossen, sier Lundteigen.

Bedre og bedre

Vi vet vi har skrevet det før, men denne gang stemmer det bedre en noen gang: Dette ble den beste, den mest innholdsrike, den med Henning i bedre form enn noen gang (mannen blir bare bedre og bedre dess gamlere han blir), gjesteartister som på hver sin måte bidro til å løfte kvelden mot bortimot uante høyder.

Vi kunne ha fortsatt, men klisjeene strekker ikke til.

Været: 14 regndråper midtveis, nok til at Anders Larsen måtte pakke inn fela si i IKEA-pose for å beskytte million-fela han fikk av Lars Løseth.