Rindalingene velger å le av påstandene fra Frp-politiker Johs. Vaag i Surnadal, som i tk.no torsdag uttalte at rindalingene ikke er så attraktive som de tror.

- Så klart vi er attraktive! Her i Rindal har vi det kjempebra, og fem minutter til det meste, sier kunsnter Inga Dalsegg, det nærmeste man kommer a-kjendis i innlandskommunen Rindal på grensen til Trøndelag.

- De fleste ler

Hun måtte le da hun så utspillet til Vaag, som nok i utgangspunktet var ment på kommunes attraktivitet, og ikke nødvendigvis hvordan Dalsegg eller de andre rindalingene ser ut ...

- Jeg klarer ikke å bli provosert eller irritert. Og det tror jeg ikke så mange andre ble heller. Men jeg ser naturligvis at dette er en kjempesak for dere i avisa, sier Dalsegg.

Nedrent av meldinger

Det kan ordfører Ola T. Heggem bekrefte.

- Jeg har aldri fått så mange positive støtte-meldinger fra Surnadal som torsdag. Det kom massevis av SMS, e-poster og meldinger på Facebook. Tilbakemeldingene var entydige; rindalinger og Rindal er attraktive, ler Heggem.

Han merket seg jo dessuten at Vaag påpekte at Rindal har en flink ordfører...

- Utspillet ødelegger i alle fall ikke samarbeidsklimaet mellom de to kommunene, konstaterer Heggem, som også fikk mange meldinger fra politikere i Surnadal.

- Det var beroligende, sier ordføreren.

Ikke vektlagt

Han understreker at han tar utspillet med stoisk ro og godt humør, og at det ikke blir lagt i vektskålen i saken om kommunereformen og eventuell sammenslåing.

- Og når det kommer til forskjell i lynnet, som Vaag snakket om, så kan jeg opplyse at jeg har vært gift med ei fra Tustna i 43 år. Og det har gått veldig bra, sier Heggem.

Dalsegg er ingen politiker, men har meninger om den pågående reform-debatten.

- Dette kommer nok, om vi vil det eller ei. Og jeg tror ikke det blir så store forskjeller for folk flest. Det blir jo ikke slik at butikken i Rindal forsvinner om vi slås sammen med andre.

Sp-støtte

Også ordførerkandidat Margrethe Svinvik (Sp) i Surnadal har merket seg utspillet fra Frp-Vaag. Hun støtter Bernt Venås, som i samme møtet sa at det er dumt å snakke ned brura før giftermålet.

- Dette er en håpløs tilnærming til kommunereformen. Sp i Surnadal er stolte av våre nabokommuner, og ser at vi er gjensidig avhengig av et godt samarbeid når det gjelder både næringsliv, tjenesteproduksjon og kultur/fritidstilbud, sier Svinvik.

Sp er skeptiske til hele reformen.

- Vårt utgangspunkt er at vi deler mye når det gjelder kultur og identitet, men at dette også er verdt å utvikle videre som tre selvstendige kommuner. En kommunereform som svekker oss eller en av våre nabokommuner, vil svekke hele indre Nordmøre, sier Svinvik.