Gå til sidens hovedinnhold

Kappleik og konsert

Artikkelen er over 5 år gammel

Kremen av folkemusikkutøvere i Møre og Romsdal kommer til Surnadal i helga.

Unni Boksasp, Britt Elise Skram, Gro Kjelleberg Solli og Øystein Sandbukt er blant utøverne som tar turen til folkemusikkhelga og Fylkeskappleiken i Surnadal.

Fylkeskappleiken er en over hundre år gammel tradisjon der folkemusikkutøvere konkurrerer i ulike klasser og sjangrer. Arrangementet går på rundgang mellom fogderiene. I år er Nordmøre Spellmannslag arrangør.

Konkurransen starter midt på dagen lørdag, holder fram med dans og konkurranse i dansespill om kvelden og blir avslutta søndag.

«Mange lag frå hele fylket har meldt sin ankomst, og ein av favorittane er absolutt heimelaget, som har vunne tevlinga for lagspel dei siste to åra», skriver arrangøren i en pressemelding.

For dem som vil oppleve kremen av folkemusikkutøvere i Møre og Romsdal er konserten lørdag kveld den store opplevelsen. Under «Fylket på tvers – slåttar og trinn frå søre til nøre» i Storstuå i kulturhuset vil publikum få høre flere av våre fremste utøvere, som både har konserter, plateinnspillinger og topplasseringer i Landskappleiker å vise til.

Arrangørlaget Nordmøre Spellmannslag deltar. Det blir også dans fra scenen til noen av numrene.

– Dette blir en storslagen konsert som jeg virkelig gleder meg til. Jeg håper publikum kjenner sin besøkelsestid, sier Gro Kjelleberg Solli, som er programleder på lørdagskvelden.

Kommentarer til denne saken