KFK/CFK sto med bare åtte poeng før fredagens kamp mot Surnadal på Kristiansund stadion. Men det var kristiansunderne som tok en tidlig ledelse, da Jørgen Bach scoret etter 11 minutter.

Surnadal kjemper om seriegullet, og hadde ikke råd til poengtap mot bunnlaget.

Andreas Dalsegg Sæter utlignet for blåtrøyene rett før pause. Men det tok sin tid før den forløsende scoringen kom. Først i det 79. minutt sendte Viljar Fiske Kvande Surnadal opp i 2–1-ledelse. Dette holdt helt inn, og Surnadal ligger nå to poeng bak KBK 2 – som først spiller på lørdag.

Eide og Omegn FK slo Vestnes Varfjell 3–1 i den tk.no-sendte kampen fredag kveld.

Idar Vangen sendte hjemmelaget i ledelsen på et straffespark fem minutter før pause. Et kvarter ut i andre omgang satte Ruben Slutås Toven inn 2–0 for Eide, og fem minutter senere la samme mann på til 3–0. Bortelaget fikk et trøstemål ved Adrian Kosinski et kvarter før slutt.

Eide-seieren gjør at det nå er en solid luke på ni poeng mellom øverste og nederste halvdel på 4.-divisjonstabellen (se nederst i saken).

På Øran stadion møttes Åndalsnes og Tomrefjord. Der hadde hjemmelaget en 2–0-ledelse til pause, men Tomrefjord kom tilbake og det endte til slutt 2–2.

Lørdag ettermiddag spilles Malmefjorden–Sunndal og Midsund–KBK 2, og mandag møtes Træff 2 og Dahle.