Kretsen har fått med seg Eide IL, Eide og Omegn Fotballklubb og Eide Klatreklubb for å legge til rette for det som skal være en to dager lang idrettsfest i grenselandet mellom Nordmøre og Romsdal.

– Dette blir et arrangement hvor deltakerne garantert vil vise masse idrettsglede i ordets rette forstand, sier Nils-Erik Ulset.

Den tidligere toppidrettsutøveren fra Tingvoll er i dag ansatt som fagkonsulent i idrettskretsen med ansvar for paraidrett. Det betyr at han jobber for å inkludere bevegelseshemmede, hørselshemmede, synshemmede og utviklingshemmede i idretten.

Skryt til idrettslagene

Og 1. og 2. oktober er det altså utviklingshemmede som skal i aksjon. Lørdag blir det friidrett på Eide stadion, fotball på kunstgressbanen og klatring, mattecurling, frisbeegolf og boccia i Eidehallen, mens det søndag blir tre ulike fjelløp med start fra lysløypa over Eide sentrum.

– Vi har tilbud om overnatting på skoler, men selvsagt er det mulig å være med uten overnatting også. Det er heller ikke sånn at det er nødvendig å være med begge dagene, sier Per Olav Eide, som er leder i Eide IL.

LES MER OM SUPERLEKENE HER

Nils-Erik Ulset gir skryt til de tre idrettslagene som bistår kretsen på arrangørsiden.

– De har virkelig jobbet hardt for å sy sammen et godt og allsidig opplegg. Nå er det bare å håpe at flest mulig blir med, sier 39-åringen, som i sin aktive karriere vant gull både i Paralympics og VM.

Tom Tvedt er på banen

I tillegg til frivillige fra de tre idrettslagene, vil også vernepleiestudenter fra Høgskolen i Molde bistå dem som måtte ha behov for det. Det er også grunn til å tro at flere foresatte vil ta turen til Eide for å lage et best mulig arrangement.

Nils-Erik Ulset har vært i kontakt med både idrettslag og kommuner for å markedsføre Superlekene.

– Vi har fått noen tilbakemeldinger på at boenheter og kommuner ikke har ressurser til å være med på dette. Det er utrolig synd hvis dette skal hindre potensielle deltakere fra å være med. I et folkehelseperspektiv er fysisk aktivitet for utviklingshemmede noe som ikke kan prioriteres høyt nok, sier en engasjert UIset.

Det samme sier tidligere idrettspresident Tom Tvedt. Han er i dag leder i Norsk Forbund for Utviklingshemmede og har alltid hatt et sterkt engasjement for at idretten skal være en arena for alle.

– Jeg utfordrer alle ordførere på Nordmøre og Romsdal til å sørge for at deres kommune er representert i Superlekene, sier Tom Tvedt.

Han mener det er viktigere enn noen gang å gi et tilbud om fysisk aktivitet for utviklingshemmede.

– Under koronapandemien ble bokstavelig talt 2.700 mennesker låst inne. Når det nå er åpnet opp igjen, er det dessverre sånn at færre enn før er med og trener. Det har blitt sånn at flere har vendt seg til å være inaktive. Da er det også verre å starte opp igjen. Her kommer idretten med et fantastisk tilbud. Da kan det ikke være sånn at kommuner hindrer noen å være med. Jeg kjøper ikke argumentene med penger og passer ikke i turnusen. Alt handler om prioritering.

«Elvis» vil synge

Nils-Erik Ulset følger selvsagt argumentene til Tom Tvedt fullt ut. Han ber alle kommuner om kjenne sin besøkelsestid. Samtidig gir han ros til Hustadvika kommune for at de spiller på lag med arrangørklubbene på Eide.

Kommunen stiller med gratis overnatting på skoler og kulturskolen vil bistå på banketten lørdag kveld.

For det skal ikke bare handle om det som skjer på idrettsbanen. Det sosiale er vel så viktig i et arrangement som Superlekene.

Lørdag kveld blir det bankett i Eidehallen. Tommy Stormo tar turen fra Averøya for å være konferansier. Han har også lovd å ta med seg sitt karakteristiske Elvis-kostyme og synge for deltakerne. Det i seg selv vil nok være et argument godt nok alene for å ta turen til Eide.