Sunndal kommune: – Ikke funnet sammenheng mellom smittetilfellene

– Det er overveldende at så mange, både privatpersoner, lag og organisasjoner og bedrifter ønsker å hjelpe, sier leder i kriseledelsen, ordfører Ståle Refstie i pressemeldingen. 

– Det er overveldende at så mange, både privatpersoner, lag og organisasjoner og bedrifter ønsker å hjelpe, sier leder i kriseledelsen, ordfører Ståle Refstie i pressemeldingen.  Foto:

DEL

Sunndal har fått sine to første bekreftede tilfeller av koronasmitte.

– Folk har vært veldig flinke til nå med å følge de pålegg og retningslinjer som er gitt og gjøre alt for å unngå smitte, og det er svært viktig at vi nå beholder roen og fortsetter med dette, sier kommunen i en pressemelding onsdag kveld.

Det er gjennomført sporing for begge tilfellene av påvist smitte i kommunen, og alle berørte er kontaktet og satt i karantene. Smittesporingsarbeidet anses nå som avsluttet.

Det første tilfellet hadde mange kontakter og har medført at relativt mange er satt i karantene, inkludert ansatte i helse- og omsorgstjenesten. Pasienten som er innlagte på Molde sykehus hadde svært begrenset antall kontakter. Det er ikke funnet noen sammenheng mellom de to tilfellene, opplyser kommunen.

Kommunen har nå en utfordrende situasjon for å sikre tjenester til brukere og å unngå smittespredning. For helse- og omsorgstjenesten er det spesielt krevende, og det jobbes for å omdisponere personell til de kritiske oppgavene, og å redusere aktiviteten der det mulig.

Tjenesten er i kontakt med eller vil ta kontakt med pasienter og pårørende som blir berørt av dette.

– Mange har allerede registrert seg som frivillig og vil bidra, det er kriseledelsen veldig glad for. Frivillig innsats vil nå være viktig både inn i de kommunale tjenestene og for frivillige organisasjoner. Røde Kors vil organisere det frivillige arbeidet framover, med base på biblioteket. Det vil også bli laget en ordning for å registrere behov for hjelp. Røde Kors kan nås på telefon 907 36 191.

– Det er overveldende at så mange, både privatpersoner, lag og organisasjoner og bedrifter ønsker å hjelpe, sier leder i kriseledelsen, ordfører Ståle Refstie i pressemeldingen.

– Vi vil også understreke at det uavhengig av dette organiserte frivillig-tilbudet er viktig å vise omsorg og bry seg for naboer, familie og andre i lokalmiljøet – innenfor de retningslinjer som er gitt, selvfølgelig, sier han.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken