Sundbåten innstilt til etter påske: – Vi er en sårbar, liten organisasjon

Her må du vente lenge hvis du har tenkt å ta sundbåt. Alle rutene er innstilt fram over påske. Susanne Kirk Lossius setter pris på forståelsen fra passasjerene.

Her må du vente lenge hvis du har tenkt å ta sundbåt. Alle rutene er innstilt fram over påske. Susanne Kirk Lossius setter pris på forståelsen fra passasjerene.

De trofaste traverne måtte innstille alle rutene da logistikkabalen rundt koronaviruset ikke gikk opp. 

DEL

Susanne Kirk Lossius, som er daglig leder i Sundbåtvesenet, forklarer at besluttingen er basert på en miks av bemanning, sykdom og forholdsregler.

– Vi er en sårbar liten organisasjon. Det har seg slik at noen av våre ansatte enten er sykemeldt, i risikogruppa eller hjemme med barn. De vikarene vi egentlig skulle ha, kunne heller ikke stille av ulike årsaker. Da blir det vanskelig å få alt til å gå opp, sier Kirk Lossius.

Verksted og vedlikehold

Framover skal sundbåten «Angvik» på verksted, og det forestår en del annet vedlikeholdsarbeid de ansatte kan gjøre i stedet for å kjøre mellom landene.

– Vi har heldigvis møtt stor forståelse fra publikum og passasjerene. Det er jo mange som likevel syns det er leit. Slik som situasjonen er nå, må vi holde innstilt til etter påske. Det er usikre tider, så det er vanskelig å vite hvordan det blir framover. Det gjelder egentlig alle. Heldigvis har vi to offentlige transportselskaper her i byen, så folk kan fremdeles ta bussen.

Sundbåten prøvde først å følge kommunens retningslinjer og råd, og kjørte bare 15 passasjerer om gangen.

– Isolert sett fungerte det greit, men siden bemanningen ikke gikk opp, måtte det bli slikt, forklarer Kirk Lossius.

Søndag formiddag la Sundbåten ut denne beskjeden på sin Facebook side: Sundbåtvesenet opplever en krevende situasjon de neste ukene med å ivareta publikum og ansatte. Vi innstiller rutetilbudet til over påske.

Vi går aktivt inn i krigen mot Covid-19 og håper våre passasjerer og alle sundbåtvenner viser forståelse for vår beslutning. Vårt mannskap vil de nærmeste ukene jobbe med oppgaver knyttet til vedlikehold.

Artikkeltags