– Ja, den begynner å melde seg, sier smørtenor Roger Johansen i Tarrakarrain og ler.

Nå ser han imidlertid lyset i tunnelen. Sammen med eget mannskor, Quernes Mandssangerforening og Kor Prima byr han opp til utendørs allsangkonsert i amfiet på Game Kvernes Bygdemuseum lørdag 5. juni klokken 1600. Fra den nye utescenen som sang- og musikklivet på øya har vært med og sponset, vil korene være forsangere på konserten.

Opptakten for to år siden var en liknende allsangkonsert innendørs som korene fikk veldig mange gode tilbakemeldinger på. Dette måtte gjentas, var omkvedet fra publikum.

– Vi bestemte oss for å gjenta suksessen i fjor, men den satte koronaen en stopper for. I år flytter vi derfor arrangementet utendørs og til Kvernes. Museet har fått en ny, flott utescene som vi skal innvie, forteller kulturskolerektor og kordirigent Jørund Enzenbach begeistret.

Først til mølla

Allsangen i amfiet ovenfor scenen blir en nonstop-konsert uten pause. Det gir ikke koronaen og hensyn til smittevern åpning for. Arrangementet er godkjent for 200 personer. Antallet inkluderer også korsangerne som vil være både publikum og sangere.

– Etter de siste retningslinjene kan vi øve og opptre utendørs med inntil 30 sangere. Det betyr at hvis veldig mange har mulighet, så må vi si nei til noen. Vi regner med at vi kan slippe inn 120–130 personer i tillegg til kor og kompen fra kulturskolen.

Konserten er gratis, og den som kommer først til mølla gjelder her.

– Hva er det folk får være med på allsangens vinger?

– Det er stor spennvidde i repertoaret vi skal synge. Alt er på norsk og innenfor forskjellige sjangere. Ting vi kjenner fra skolemannen og sangpedagogen Mads Berg, til viser og populærmusikk. Litt for enhver smak. Vi deler ut teksthefter til publikum slik at det blir mulig å hive seg med på allsangen, sier Enzenbach som har vært i kontakt med høyere makter og bestilt finvær til denne lørdagen.