Da omsettes en kilowattime på NordPool til mellom 0,914 og 0,965 øre, viser såkalte day-ahead-priser fra strømbørsen. Med moms er det dermed så vidt prisen kryper over ett øre.

I døgnsnitt er prisen enda lavere tirsdag, med 1,61 øre pr. kilowattime før moms. Det betyr at du får kjøpt ca. 50 kilowattimer for én krone inklusive moms.

Det er likevel ikke historisk bunnrekord for Midt-Norge. Søndag 3. oktober 2020 måtte strømprodusentene faktisk betale for å selge strøm i noen timer, riktignok bare 0,01 øre pr. kilowattime. I de tre prisområdene sør for oss var da prisene enda mer negative. Nå er de opptil 270 ganger så høye som i Midt-Norge.

Negative priser – der kraftleverandørene må betale for å kvitte seg med kapasitet – inntrer sjelden i Norge, men er mer vanlig i Danmark. Der måtte produsentene høsten 2020 betale opptil 53 øre pr. kilowattime for å få «solgt» strømmen enkelte timer.

Vannfyllingen i magasinene i Midt-Norge er ellers slik at det meste tyder på at prisene vil holde seg lave framover sommeren. Det hører dog med til historien at du fortsatt ikke får strømmen tilnærmet gratis. De fleste betaler et øre-påslag og/eller en månedlig avgift til strømselskapet, og på toppen kommer også nettleie med 28 til 49 øre pr. kilowattime, avhengig av hvilket nettselskap du tilhører og når på døgnet du forbruker strømmen.