Stråmenn fra Rasmussen

Per Vidar Kjølmoen mener seg feil referert.

Per Vidar Kjølmoen mener seg feil referert.

Av
DEL

Leserbrev«Første bud i en debatt er å gjengi andres meninger korrekt,» skrev jeg forrige gang jeg svarte opp et innlegg fra Rasmus Rasmussen. Dessverre blir jeg nødt til å gjenta poenget.

I et nytt leserbrev fra Rasmussen, gjengis jeg slik: «Per Vidar Kjølmoen (…) skriver (...) at «Magnussen-skandalen» må få følger for helseminister Bent Høie (H). Kjølmoen mener at det har foregått et massivt maktmisbruk i helseforetaket.»

Begge deler er feil. Jeg har ikke dekning for å hevde massivt maktmisbruk. Jeg konstaterer at dem som har ytret seg mest kritisk til underfinansiering i Møre og Romsdal ikke er blitt hørt. I noen tilfeller er de også blitt byttet ut av styrene.

«Det danner seg et bilde av at dem som har hatt makta i helseforetaket har ignorert og i verste fall motarbeidet dem som har jobbet for å ivareta Møre og Romsdal sine interesser», skriver jeg i kronikken i Sunnmørsposten

Trolig vil det bli krevende å avdekke hvorfor Møre og Romsdal kom så dårlig ut da midlene til sykehus skulle fordeles, men det bør undersøkes skikkelig av en ekstern aktør. Det er poenget i kronikken.

Dette skriver jeg om Høie «Så må ansvaret plasseres der det til slutt hører hjemme. Hvis Møre og Romsdal er blitt systematisk nedprioritert, og kritiske stemmer attpåtil er blitt fjernet, så er det helseministerens ansvar å følge opp og ta nødvendige grep. Helseminister Bent Høie har hatt ansvar for sykehusene i Møre og Romsdal siden 2013. Hvis skandalen viser seg å være så stor som avsløringene i Sunnmørsposten tyder på, må skandalen få konsekvenser også for ham.» (mine uthevinger)

Igjen, det er for tidlig å si 1) hvor mye Helse Møre og Romsdal er blitt underfinansiert de siste åtte årene, og 2) om dette har vært en bevisst strategi. Men hvis dette viser seg å være tilfelle, bør opplagt Høie ta det politiske ansvaret.

Det er synd at Rasmussen er såpass upresis, for det avsporer en viktig debatt. God diskusjonen blir selvsagt umulig når man gjengis som en karikatur av seg selv.

Forrige gang endte det med en beklagelse:

En ny bør kanskje vurderes?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags