Gå til sidens hovedinnhold

Større snøskred ved skisenter på Sunnmøre – aksjonen avsluttet

Politiet melder søndag ettermiddag at det har gått et større snøskred ved et skianlegg i Sykkylven på Sunnmøre.

– Uvisst om noen er tatt i skredet. Redningsaksjon iverksatt med mange ressurser på vei til stedet, opplyste politiet på Twitter like etter meldingen kom inn.

– Vi har ingen direkte informasjon på at noen er tatt av skredet, men i og med at det var folk i området så søker vi, sa operasjonsleder i politiet, Arild Reite til NRK.

Klokken 16.20 meldte politiet at de ikke har indikasjoner på at noen er tatt av skredet.

- Vi har ingen indikasjon på at noen er tatt i skredet. Ingen er meldt savnet i området. Luftambulanser har gjennomført overflatesøk av skredet, samt søk med mottaker. Det er nå satt inn lavinehunder i skredet. Skredgruppa til Røde Kors er også på plass, skriver politiet på Twitter.

Om lag halvannen time senere melder politiet at aksjonen er avsluttet.

- Lavinehund har søkt gjennom hele skredområdet uten markeringer, og vi har nå avsluttet aksjonen.

-Vi takker alle som deltok i aksjonen. Ei særlig takk til de frivillige redningsressursene som alltid gjør en uvurderlig innsats, skriver politiet videre.

– Ikke uforsiktige

– På kort tid søndag har Hovedredningssentralen (HRS) bistått de lokale redningssentralene Vest og Møre og Romsdal i tre store skred. Potensialet til skredtatte var stor. Både i Stardalen og Tuvdalen er det meldt om at skikjørere ble tatt av skred, men alle kom seg ut på egen hånd, skrev HRS på Twitter søndag ettermiddag.

Lillebø forteller at de som har vært involvert i søndagens skred, ikke har opptrådt uaktsomt.

– Vi har ikke noe grunnlag for å si at de som har vært involvert i dagens mange skred, har vært uforsiktige. Samtidig oppfordrer vi folk til å være veldig forsiktige. Det er spesielt nå på våren at skredfaren blir ekstra stor, opplyser Lillebø til NTB.

Kommentarer til denne saken