Gå til sidens hovedinnhold

Støre og strømsituasjonen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Regjeringen gir nå (motvillig) 80 prosent støtte til en strømpris som overstiger 70 øre per Kwt til strømkundene. Men hva betyr dette i praksis. For strømprisen regnes ut fra et gjennomsnitt av strømprisen i døgnet.

Det fører til at lav strømpris om natten (når folk ikke bruker særlig med strøm) gjør at strømprisen blir lavere i gjennomsnitt, (altså av det staten skal dekke 80 prosent av som overstiger 70 øre) enn det folk i realiteten må betale for strømmen.

«Vi har et kraftsystem som følger nedbør, vannfylling og energisituasjonen i Europa». Sier Støre.

Javel, og hva er det nye her, Støre?

Jo, det nye er dette med strømsituasjon i Europa. Og hvem er det som har laget denne strømsituasjonen i Norge, som gjør at norske strømkunder skal være prisgitt strømsituasjon i Europa?

Spørsmålet er selvsagt retorisk, for dette har norske regjeringer og stortingspolitikere vedtatt selv.

Norge skal ikke lenger bestemme over vannkraften som det norske folk faktisk eier selv!

Les også

Kutt eksporten av strøm

Så må det være lov å spørre om det er noe i veien med oppfattelsesevnen til Støre og hans regjering, for Støre sier, sitat: «Dette (denne statlige støtten, min anm.) har regjeringen jobbet med en stund nå.

Vi har lyttet til folk og ser behovet for å hjelpe ytterligere». Sitat slutt.

Nå har denne strømsituasjon eksistert siden november 2021.

Hele tiden har altså regjeringen «jobbet med saken» og kommet frem til at de ikke tar med strømregningen fra november og desember, men kun januar, februar og mars 2022. Hva skal man si om den jobben regjeringen har bedrevet?

Så selv om Støre hevder at regjeringen ikke er blitt presset av bl.a LO, media og ikke minst, katastrofale meningsmålinger, så forstår jo de aller fleste at Støre kan ikke si noe annet.

Men for å si det med NRKs program «Eides Språksjov» så er siste ord ennå ikke sagt!

Denne totalt unødvendige strømsituasjon i vårt land, er en politisk skandale iscenesatt av en gjeng globalistiske politikere, som har sluttet å ivareta sitt eget folk og land.

Les også

Makt over markedet eller markedsmakt

Les også

Det grønne skiftet krever vilje, mot og mer ren kraft

Kommentarer til denne saken