[Nidaros]: Pirbadet, som ligger rett ved hurtigbåtkaia i Trondheim, melder på sine hjemmesider at filtre har kollapset og store deler av vannmengden i 50-metersbassenget nå befinner seg i kjelleren.

– Vi jobber på spreng med både egne folk og innleid hjelp, men dessverre vil ikke bassenget kunne benyttes de nærmeste dagene. Resten av anlegget er åpent som vanlig, heter det i meldingen.

– Vi har vann i hele kjelleren, og har holdt på i hele natt med å begrense skadene ved hjelp av egne folk og innleide folk. Per nå er 50-meteren stengt. Vi vil få åpnet det så snart som mulig igjen, sier Pirbadet-direktør Annikken Sandberg, som presiserer at resten av anlegget er åpent.

Sandberg selv er på jobbreise, og fikk beskjed om hendelsen sent søndag kveld.

– Det ble oppdaget av de på jobb at vannet sank i bassenget, og da rykket teknisk leder ut, forklarer Sandberg.

– Hvor omfattende skader er det snakk om?

– Vi har ikke helt oversikt, men det er klart at dette kan bli omfattende. Det er mange liter vann i bassenget som har sunket ned. Vannet sto et stykke opp langs veggene i kjelleren. Vi må skaffe oss litt bedre oversikt før vi kan si med sikkerhet hvor store skader det er snakk om.

Teknisk leder Trond Sigernes har jobbet siden 22-tiden i går kveld.

– Det har gått greit det. Det er ikke så ofte, så det går an en gang i ny og ne.

Han sier det er et sandfilter som har blitt ødelagt.

– Når vi får kontroll på sandfilteret som har blitt ødelagt, vil få startet opp med redusert drift på renseanlegget som er ute av drift. Vi håper elektrikeren finner ut at vi kan sette strøm på tavlen, og da får vi startet ventilasjonsanlegget som er kritisk for byggoppvarming, avfukting og lys til leietakerne.

– Når er dere fullt operativ igjen?

– Veldig vanskelig å si. Forhåpentligvis har vi renseanlegget i gang i løpet av en dag eller to. Strømmen er mer usikkert, det vet jeg ikke, forteller Sigernes.