Jeg er svært imponert over hvordan Kristansund kommune har håndtert vaksineringen av byens innbyggere. Både når det gjelder korona- og influensavaksineringen.

Min gamle mor klarer ikke å håndtere smarttelefon og data. Som pårørende er det min mobiltelefon og mailadresse som mottar informasjonen fra kommunen som gjelder vaksineringen.

Jeg bor selv i Oslo, men føler en trygghet når jeg vet at rutinene til Kristiansund kommune fungerer så godt.

Jeg får tekstmeldinger, mailer og telefonoppringninger jevnlig fra kommunen. Det er blitt avtalt tider for transport til og fra Braatthallen. Og de har blitt holdt. Alt dette har gått på skinner. Kommunen har gode rutiner for dette. Så takk til Marianne W og alle dere andre.

Selv har jeg fått mine doser i Oslo. Sms-varsling har fungert bra, men opplegget rundt vaksineringen er ikke like bra som i Kristiansund.

Imponerende

For to uker siden fikk jeg med selvsyn se hvordan opplegget fungerte i Kristiansund. Det var imponerende å se hvordan flyten var fra vi kom inn døren i Braatthallen til vi gikk ut igjen. Så jeg har et godt grunnlag for å sammenligne Oslo og Kristiansund.

Hva er det som gjør Kristiansund så mye bedre? Utover de gode rutinene, er det menneskene. Maildialogen med smitteteamet har fungert svært godt. Raske og vennlige svar.

Da vi kom til Braatthallen, ble vi møtt av smilende og vennlige personer, ble henvist på en fin måte. Da vi kom inn i selve «vaksinerommet», gikk det sekunder fra vi kom inn til en hyggelig kvinne henviste oss til sitteplasser, personalia ble sjekket og det gikk ikke mange minuttene før min mor fikk stikket. «Du verden så flink han var til å stikke», sa hun, tydelig imponert. Etter de obligatoriske 20 minuttene etter sprøyten var satt, kom det en mann og viste oss veien ut.

Virker beroligende

Alle møtte oss med vennlighet og et smil. Dette virker nok helt sikkert beroligende for «pasientene».

Vaksineringsstedet for Groruddalen er vel ca halvparten så stort som Braatthallen, men mindre effektivt lagt opp. De som jobbet der, var mer som roboter. Ikke noen varme og vennlighet slik jeg opplevde i Kristiansund.

Jeg vil rette en stor takk til Kristiansund kommune, kommunens administrasjon og alle de frivillige som har vært og fremdeles er involvert i dette vaksinasjonsprogrammet. Dette kan dere alle være stolte over å være en del av.