Gå til sidens hovedinnhold

Stor aktivitet i Stangvik i sommer

Etter et annerledes år er Stangvik tilbake med fullt av aktiviteter utover sommeren og høsten.

Neste uke blir det et tett program i Stangvik i Surnadal. Mandag 26. juli starter Stangvikfestivalen og Operaen i Kristiansund for første gang et sommerakademi for unge. Gjennom sommerakademiet skal unge sangtalent fra Midt-Norge bo og arbeide på Stangvik Prestegard Kulturspinneriet.

Her skal instruktører i verdensklasse undervise neste generasjon operasangere. Ungdommen skal ha en sommerakademi-konsert fredag 30. juli i Bondehuset i Stangvika, og lørdag 31. juli på Knudtzonlunden på Frei i Kristiansund.

LES OGSÅ: Slår seg sammen og starter nytt tilbud: – Ønsker at flere får se mulighetene som ligger der

Stangvikfestivalen hadde festival i fjor og det blir derfor ingen festival i år, siden den arrangeres annethvert år. Men Stangvikfestivalen har fått støtte fra Norsk kulturråd til å ha en egen konsertserie det året det ikke arrangeres festival. Konserten til sommerakademiet er en av disse konsertene. Sammen med Stangvik Grendalag skal Stangvikfestivalen arrangere 4–5 konserter fram mot jul.

LES OGSÅ:

Les også

Åpnet Stangvikfestivalen: – Det er ikke størrelsen det kommer an på!

Ser fram til mye aktivitet utover sommeren og høsten

Korona slipper endelig litt taket og det vil bli større muligheter for overnatting i Stangvik. Stangvik Prestegård og Rønnan kan brukes igjen og har plass til 50 personer.

LES OGSÅ:

Bildeserie

Innredet og klargjorde prestegården på tre uker: Dette ble resultatet

Det er mye å se fram til i Stangvik utover sommeren. 31. juli starter Stangvik matfestival «Gårmed», som blir avholdt for tredje gang denne sommeren. I august blir musikalen «Gullrushet og Gullkongen» satt opp. Det blir også et eget tromme-seminar i Stangvik på sensommeren.

Kommentarer til denne saken