Stopp ulvejakta

Regjeringen bryter loven med sin jakt på ulver, mener Berit Helberg.

Regjeringen bryter loven med sin jakt på ulver, mener Berit Helberg. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Til Justisdepartementet

I skrivende stund foregår ulvejakt innenfor ulvesonen, det eneste stedet som er satt hvor ulvene skal få være trygge. Denne sonen er tydeligvis en vits, men det er en sak for seg.

Grunnen til at jeg skriver dette innlegget er at jeg må spørre, for det kan da umulig være lov at regjeringen bryter loven igjen mens de er på vei til en rettssak i mars 2021 mot NOAH for å ha drept ulv innenfor ulvesonen forrige år, og de har vært i retten i 2020 og tapt mot WWF for samme årsak. Er det slik rettssystemet foregår i Norge? Man kan bryte loven gang på gang i påvente av neste rettssak, og bryr seg ingenting om at man blir dømt for da er jo allerede forbrytelsen utført og «skutt er skutt, drept er drept», et skuldertrekk og så går vi videre til neste lovbrudd... for det er DETTE signalet regjeringen gir. Nå drepes ulv innenfor sonen, og vi kan altså forvente at en av de store organisasjonene går til retten mot staten igjen, i 2022 for de forbrytelsene som utføres i starten av 2021! Og jeg må spørre dere i justisdepartementet: Er dette virkelig lov? Å utføre nøyaktig samme handling som de skal møte i retten for i mars?

Ikke bare viser dette en arroganse og en nedlatende holdning til norsk lov og rett. Det gir et helt feil signal utad... for når regjeringen ikke bryr seg om lov og rett her i landet, hvorfor skal jeg da bry meg?

Ulvejakta burde blitt stansa NÅ. Den burde aldri blitt gjennomført. Regjeringen bryter loven og slipper unna med det gang på gang – og naturen må lide igjen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken