Stopp med billettering på riksveg- og fylkesvegferjene

Statens vegvesen har besluttet at det ikke skal gjennomføres manuell billettering på riksvegferjene, blant annet på sambandet Halsa – Kanestraum.

Statens vegvesen har besluttet at det ikke skal gjennomføres manuell billettering på riksvegferjene, blant annet på sambandet Halsa – Kanestraum.

Statens vegvesen har besluttet at det ikke skal gjennomføres manuell billettering på riksvegferjene, blant annet på sambandet Halsa – Kanestraum. Fylkeskommunen har bestemt det samme for fylkesvegferjene.

DEL

Dette gjelder fra søndag (15. mars) og foreløpig en uke framover - til og med søndag 22. mars.

– Dette gjør vi for å hindre smitte mellom trafikant og billettør. På den måten unngår vi å utsette mannskapet som har en samfunnskritisk rolle. Der billettering kan gjennomføres uten kontakt mellom billettør og trafikant vil denne bli opprettholdt, sier avdelingsdirektør Edvard T. Sandvik – som leder ferjekontoret i Statens vegvesen.

Det arbeides nå med å finne muligheter for å gjennomføre billettering etter søndag 22. mars.

– Dette betyr at det blir gratis ferge på disse strekningene, med unntak der det kan gjennomføres betaling uten kontakt mellom billettør og trafikant. Det betyr at på de sambandene som har innført AutoPASS-billettering, vil denne bli gjennomført som vanlig. Vi kommer i løpet av kommende uke til å ta en ny vurdering for tiden etter 22. mars, sier pressesjef hos Statens vegvesen Kjell Bjørn Vinje til Tidens Krav.

– Hvor mye taper dere på dette?

– Det har vi ikke tenkt på ennå. Dette handler om det helsemessige og å ta del i dugnaden i smittebekjempelsen. Så får vi se på det økonomiske etterpå, sier Vinje.

Riksveiferjesambandene dette gjelder er:

Rv. 19 Horten–Moss (betjenes av Bastø Fosen)

E39 Arsvågen–Mortavika (Fjord1)

Rv. 13 Hjelmeland–Nesvik–Ombo (Norled)

E39 Halhjem–Sandvikvåg (Torghatten Nord)

Rv. 5 Mannheller–Fodnes (Norled)

Rv. 13 Hella–Vangsnes–Dragsvik (Norled)

E39 Lavik–Oppedal (Fjord1)

E39 Lote–Anda (Fjord1)

Rv. 651 Volda–Folkestad (Norled)

E39 Solevåg–Festøy (Norled)

E39 Molde–Vestnes (Fjord1)

E39 Halsa–Kanestraum (Fjord1)

Rv. 827 Drag–Kjøpsvik (Torghatten Nord)

E6 Bognes–Skarberget (Torghatten Nord)

Rv. 80 Bodø–Værøy–Røst–Moskenes (Torghatten Nord)

Rv. 85 Bognes–Lødingen (Torghatten Nord)

De øvrige cirka 100 ferjesambandene i Norge er fylkesveisamband eller kommunale samband.

Litt senere søndag kom meldingen om at også fylkeskommunen har bestemt at det ikke skal tas manuell betaling på fylkesvegferjene fram til og med 22. mars.

Artikkeltags