I sommer ble jeg kjent med Stolpejakten. Idrettslag, orienteringsløpere m.m. setter ut små stolper i terrenget eller byen. Hver stolpe har en unik kode og reklame på en liten etikett. Reklamen kan være fra f.eks bank, butikk, strømleverandør osv.

Stolpene settes opp slik at deltakerne blir ledet rundt til utsiktspunkt og kjente og ukjente severdigheter. De som setter ut stolpene «lurer» deltakerne til å gå til steder de aldri har vært eller visste om!

For å delta trenger du en app på mobiltelefonen din. Der finner du kart som viser hvor stolpene står, og en fotomekanisme som registrerer besøket ditt.

Jeg selv har oppdaget stolper i Trondheim og Røros, og tenkte jeg skulle ta hurtigbåten til Kristiansund for å finne flere stolper. Fint påskudd for å besøke dere. Hurtigbåt, litt shopping, middag på byen, overnatting og retur. Men akk, dere har ingen! Ålesund har.

De ivrigste stolpejegerne reiser land og strand rundt for å finne flere stolper, og de trenger mat, drikke, overnatting og annet som næringslivet kan tilby. Deltakerne er barn, studenter, voksne og pensjonister. Den beste har besøkt 10.343 stolper!

Neste år settes det opp nye stolper, og da finner jeg kanskje noen i Kristiansund også?