En gruppe kunstnere/musikere skal ha en tre dager lang workshop der det skal eksperimenteres og utvikles nye prosjekt, både individuelt og i samarbeid.

Resultatet av prosjektet blir presentert i Surnadal Billag lørdag og søndag i form av en multimedia-forestilling som skal ta i bruk flere deler av bygget.

Ifølge en pressemelding fra festivalen, består besetningen av noen av landets fremste eksponenter av lyd-, video- og multimediakunst.

– Forvent selvbygde elektroniske instrumenter, lyd fra natur og bylandskap, store videoprojeksjoner og mer!, heter det i pressemeldingen.

Besetningen består av Øyvind Brandtsegg (musiker, komponist, lydkunstner, professor i musikkteknologi ved NTNU), Apichaya Wanthiang (billedkunstner), Trond Lossius (musiker, komponist, lydkunstner, professor og forskningsleder ved Den norske filmskolen), Tjis Ham (musiker, lydkunstner, stipendiat ved fakultetet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen) og Jeremy Walsh (billedkunstner og kurator for Billag Festival 2021).

Utstillingen Pixels/Frames/Beats/Drones er åpen lørdag og søndag 14.00-18.00.