Lørdag 1. mai er det oppstart av årets Stikk Ut-sesong. Men på grunn av snø er det en del turer som ikke kan åpnes allerede denne uka.

– På de fleste av disse er ikke turkoden på plass ennå, og det er uansett ikke mulig å registrere turene før de åpner. Friluftsrådene ber turgåerne om å ta hensyn til dette og oppfordrer alle om å sjekke åpningsdato i turforklaringen på nettsiden stikkut.no eller i Stikk Ut-appen. Vent med å gå disse turene til turmålet er åpnet, skriver Marte Melbø i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal i en pressemelding.

På Nordmøre er det Stikk Ut-turer i Aure, Averøy, Gjemnes, Heim, Hustadvika, Kristiansund, Smøla, Sunndal, Surnadal og Tingvoll.

– Tryggheten kommer alltid først, og derfor venter vi med å legge ut koder høyt til fjells der det fremdeles er mye snø. Enkelte steder kan det også være fare for ras. På noen turer er det nødvendig å utsette åpningen til stien har tørket opp, for å unngå unødvendig stor slitasje i en sårbar periode, fortsetter Melbø.

Friluftsrådet oppfordrer samtidig folk i kommuner som opplever smitteutbrudd av covid-19, om å ikke reise til andre kommuner for å ta Stikk Ut-turer før smittesituasjonen er under kontroll.