– Vi vet at mange har ønsket å drive med Stikk Ut om vinteren også, men så langt har vi kun hatt tilbud til de som liker å gå på ski. Men nå har vi fått med oss 17 av våre 25 medlemskommuner til å finne fram vinterturmål, opplyser Marte Melbø i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal i en pressemelding.

Sesongen kjøres parallelt med Stikk Ut Ski og varer fra 15. desember til 2. påskedag. En finner fram til turmålene ved å søke i kartet på stikkut.no. Her kan en velge om en vil søke opp skiturer eller vinterfotturer.

Registrering gjøres på samme måte som ellers, men det blir to ulike lister alt etter om en registrerer ski- eller fotturer.

Prøveprosjekt

– Dette er i første omgang et prøveprosjekt og vi er spente på hvordan det blir mottatt. De fleste turene ligger i ytre strøk, der snøen og vinteren ikke holder til så lenge om gangen. Vi har plukket ut kyststier, nærturer, gapahuker som vi håper og tror skal være greie å gå til hele vinteren. Det er viktig å være klar over at dette er vanlige turmål som ikke blir tilrettelagt på noen som helst måte. Som regel vil turene være fine å gå, men kommer det mye snø blir de ikke brøytet, og det blir heller ikke strødd om det skulle bli glatt. Så folk må selv ta ansvar og vurdere når det er fint å gå. For mange vil nok brodder og gåstaver være til god hjelp gjennom vinteren, sier Melbø videre.

Turene blir merket med blått skilt, og ved hvert turmål finner et merke med koden på. Denne registreres på stikkut.no.

På Nordmøre og i Romsdal finner vi nå om lag 45 Stikk Ut-skiturer i disse kommunene: Aukra, Gjemnes, Hustadvika, Kristiansund, Molde, Smøla og Sunndal.

Stikk UT! Ski-tilbudet har eksistert siden 2017. I vinter kan en finne om lag 120 Stikk Ut Ski-turmål rundt om i fylket. Dette er turmål som ligger i oppkjørte løyper og vi samarbeider med hundre idrettslag om dette unike tilbudet. I vinter utvides tilbudet både sørover og nordover i fylket. I nord blir det Stikk Ut Ski i Aure kommune, samt at Heim og Tingvoll utvider med nye skiområder.

Oversikt over Stikk Ut vinterfotturer 2020/2021 (det kan komme endringer over turmål):

Gjemnes:

Elvastien


Skeidsdalen rundt


Strandstien (Helseløypa i Angvik)

Kristiansund:

Breilia


Drabovatnet


Kvalvik Fort


Kvernberget


Skorpa


Klubba

Smøla:

Tverrbakkhauan


Storvatnet


Maurdalen


Ørntua


Innveien

Sunndal:

Seljebøvatnet


Røkkumskogen


Valset rundt


Flåvegen


Drivapromenaden


Håsøran


Grøa rundt


Rundtur Øksendal

Hustadvika:

Elnestangen


Kyststien i Bud


Tornes Tursti


Vågen rundt på Eide


Hågå på Vevang


Langvatnet