Gå til sidens hovedinnhold

Stikk ut! er kåret til årets regionbygger 2020

– Stikk Ut! har bidratt til å gjere innbyggarane i fylket kjende med, og stolte av sitt eige fylke.

Årets regionbygger er en helt ny pris, og onsdag ettermiddag ble den delt ut for aller første gang under Nyttårskonferansen.

Det melder Møre og Romsdal Fylkeskommune i en pressemelding.

–Stikk Ut! har bidratt til å gjere innbyggarane i fylket kjende med, og stolte av sitt eige fylke. Det er eit tilbod for alle i Møre og Romsdal, uavhengig av geografi, alder og sosiale forhold. Med nesten ein million registrerte turar i 2020, er Stikk Ut! eit viktig folkehelsetiltak, sa fylkesordfører Tove-Lise Torve under utdelingen.

–Vi er stolte!

Konseptet Stikk UT! er driftet av friluftsrådene i fylket. Ola Fremo (Nordmøre og Romsdal friluftsråd) og Anne Berit Støyva Emblem (Sunnmøre friluftsråd) møtte opp for å ta imot prisen.

Ifølge Møre og Romsdal Fylkeskommune mener de det er mange årsaker til at Stikk Ut! har blitt en suksess.

–Dei gode naturopplevingane og det å oppdage turmål ein ikkje visste om. Det å vere på oppdagarferd og bli betre kjent i eige fylke. At deltakinga er gratis, open for alle og at det er enkelt å bli med. Turane er godt beskrivne, stiane er skilta, og det er tilrettelagt for parkering, sier Fremo.

Les også

Smittefrykt gjorde at færre noterte egne trimturer

På spørsmål om hva de tenker om at Stikk UT! ikke bare bidrar til bedre folkehelse, men også er en samlende kraft i fylket, svarer prisvinnerne slik:

– Det er vi veldig stolte av! Stikk UT! bidreg både til nærings- og samfunnsliv, rekruttering, betre folkehelse, bulyst og livsglede.

– Stikk UT! er med på å skape positiv identitet og stoltheit over å høyre til her. Naturen er ein viktig faktor for mange og eit trekkplaster for mange som bestemmer seg for å flytte hit. Innbyggarane som er med på Stikk UT! får kjennskap til deler av fylket som dei kanskje ikkje hadde gjort utan Stikk UT!. Og denne kjennskapen på tvers av kommunegrenser er svært viktig. Vi bidrar til ein felles tur-identitet i Møre og Romsdal!, avsluttar Emblem.

Målet er å stimulere til å bygge fylket saman

Det er programkomiteen for Nyttårskonferansen som er jury for prisen, og det står i statuttene at den skal gå til «en person, organisasjon, bedrift eller offentlig aktør som har utmerket seg på en enkeltsak eller over tid som en samlende kraft i fylket - eller har tatt spesielt initiativ som bygger Møre og Romsdal sammen».

–Målet er att denne prisen skal stimulere til innsats for å styrke utviklinga i fylket vårt og bygge Møre og Romsdal saman, avslutter fylkesordføraren.

Les også

På nyttårstur i finværet: – Så lenge man rekker seg en tur, så er vi ute og går

Kommentarer til denne saken