Gå til sidens hovedinnhold

Stifter ny organisasjon mot vindkraft i Aure

Artikkelen er over 1 år gammel

To motstandsgrupper forener krefter og stifter folkeaksjon mot vindkraft i Aure.

Aksjonsgruppa mot vindkraft Aure og Arbeidsutvalget mot vindkraft / hytte og fritidsboliger forener sine krefter og danner en ny organisasjon som skal jobbe mot utbygging av vindkraft i Aure kommune.

I invitasjonen til stiftelsesmøtet, som finner sted i Aure arena 2. pinsedag, opplyses det om at dette blir en felles interesseorganisasjon for alle som ikke ønsker vindkraftverk i Aure.

– I fellesskap står vi bak ønsket om å etablere en frittstående interesseorganisasjon basert på individuelt medlemskap med formål å arbeide mot etablering av vindkraftverk i Aure kommune, heter det i invitasjonen.

Skardsøya

Et interimsstyre bestående av representanter fra Aksjonsgruppa mot vindkraft Aure og Arbeidsutvalget mot vindkraft / hytte og fritidsboliger, har siden 30. mai jobbet med organiseringen av den nye interesseorganisasjonen.

 

Bakgrunnen for motstanden er at NVE har pekt på Aure som ett av flere områder i Norge som egner seg godt til utbygging av vindkraft. Og de konkrete planene til selskapet Njordr, som har søkt om å få bygge vindkraftverk på Skardsøya i kommunen.

Les mer om søknaden her: Har sendt søknad om utbygging av Nordmøres nye gigantanlegg for vindenergi: – Totalt regner vi en økonomisk effekt for kommunen på om lag 250–350 millioner kroner 

Aksjonsgruppa mot vindkraft har tidligere fått gjennomslag for å gjennomføre en folkeavstemning om det planlagte vindkraftverket på Skardsøya.

Les også

Folkeavstemning på valgdagen

Les også

- Folkeavstemming må gjelde hele kommunen - ikke bare Skardsøya

 

Les også

Aksjonerte mot vindkraftplaner

Kommentarer til denne saken